הריון בתוך הרחם ממוקם בצד ימין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/08/2017 | 20:42 | מאת: נגה

שלום אני נמצאת בשבוע 7. אחרי טיפולי ivf נמצא ששק ההריון ממוקם בצד ימין של הרחם והחשש שאןלי חלק ממנו נמצא בחצוצרה. עד כמה זה יכול להיות תקין המצב הזה? במעדה ולא איך ניתן לסיים את ההריון?

04/09/2017 | 02:27 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

האם יש עובר עם דופק? הריון תקין מתפתח בחלל הרחם בפונדוס. אם הריון בחצוצרה אז מדובר בהריון לא תקין - הריון חוץ רחמי. אפשר לקרוא להריון לא תקין גם אם הוא נמצא בצד של הרחם שנקרא "קרן" מימין או משמאל, למה כי התפתחות של ההריון יכולה לגרום לקרע של הרחם ולכן ממליצים הפסקת הריון ואף מבצעים ניתוח כריתת הריון יחד עם הקרן ותפירה. להגדיר האם הריון בקרן רחמי לפעמים קשה ודורש בדיקת אולטרסאונד במכון בית חולים. האבחנה בדויקת של ההריון היא קריטית לכן תמשיכי להיות במעקב רופא נשים מטפל אשר צריך לשקול הפניה לבית חולים.

04/09/2017 | 08:27 | מאת: נגה

בדקו ב mri וראו שיש רחם t אשר העובר עם הדופק נמצא בצידו הימני בתוך הרחם ומסביבו יש שריר 6 סמ. הוחלט להמשיך לעקוב ולראותמאיך מתפתח.מאולי ברחם כזה כן יכול להתפתח? זה מקרה נדיר וגם לרופאים היה קשה להחליט. הייתי מאושפזת 3 ימים להבחנה. מה אתה אומר?

10/09/2017 | 13:06 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

רחם מסוג T זה מקרה יחסית נדיר אבל הבעיה העיקרית שלו היא קושי להיכנס לההריון. הריון בפינה של הרחם (בקרן) זה יחול לקרוא בכל רחם תקין, במקרה שלך כנראה שצורת הרחם מקשה על האבחנה הברורה. מה שכבר כתבתי יש לבדוק שההריון ברחם - בחלל ולא בקרן (פינה של הרחם), כי זה יכול לגרום לקרע של הרחם כולל דימום תוך בטני וסיכון לחיים. זה שיש מספיק שריר סביב ההריון מרגיע ומכוון כי ההריון נמצא בחלל ומאפשר לרופאים להמשיך מעקב הריון. אבל לדעתי את צריכה התיחסות כאילו יש לך חשד להריון חוץ רחמי ולהמשיך מעקב צמוד של רופא נשים מטפל ובית חולים כולל בדיקות אולטרסאונד ובכל ספק לפנות דחוף לבדיקה גניקולוגית.

מנהלי פורום הריון ולידה