מצג עכוז עוברית שבוע 35+3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/07/2017 | 21:49 | מאת: שירי

הנני בהריון שלישי אחרי שתי לידות רגילות. בהערכת משקל שבוצעה בשבוע 32 העוברית שקלה 1900 במצג ראש. בבדיקה שנעשתה היום אצל רופא הנשים התברר שהתהפכה למצג עכוז. 1. הרופא אמר לחכות לשבוע 37 לאולטראסאונד נוסף ונחליט מה עושים.. 2. האם יש עוד סיכויי שתתהפך חזרה? 3. האם עלי לשריין כבר מעכשיו תור להיפוך חיצוני? או לניתוח קיסרי. תודה רבה, שירי.

29/07/2017 | 22:46 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום הסיכוי תמיד יש אבל עם גיל ההריון הסיכוי יורד. אני מציע לך לא לחכות ולפנות לבית חולים לעשות דיון ולשקול ניתוח קיסיר מול אפשרות היפוך חיצוני של העובר. ההמלצה היא לבצע היפוך חיצוני על מנת למנוע ניתוח קיסרי. אפשר גם לשקול אפשרות לידה במצג עכוז - לא בכל בית חולים אפשר לעשות ולא בכל הריון. בבית חולים אסף הרופא אפשר גם ללדת במצג עכוז. לשריין מקום לניתוח תמיד טוב. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה