שבוע 29 + 3 - שלשולים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/07/2017 | 15:34 | מאת: מודאגת

ד"ר שלום רב, אני נמצאת בשבוע 29 + 3 להריון. מזה 3 וחצי שבועות אני משלשלת בכל יום. בהתחלה השלשולים היו 3-4 פעמים ביום, לאחר מכן פעם ביום ועכשיו בין פעמיים לשלוש ביום. כשזה רק התחיל, הלכתי אל רופאת הנשים שלי להתייעצות ולבדיקת אולטרסאונד לראות שהכל תקין, בבדיקה הכל היה תקין. לטענתה, כנראה מדובר בוירוס, המליצה לי לקחת כדור אחד של סטופיט, ועוד אחד כעבור 4 שעות ובמידה ולא עובר - לגשת לרופא משפחה ולבצע בדיקת צואה. אכן, הבעיה לא נפתרה. רופא משפחה שלח אותי לבצע כמה בדיקות דם ובדיקת צואה. בדיקת הצואה יצאה תקינה ושלילית. (הבדיקות שבוצעו : Campylobacter,Shigella/Salmonella) העצה היחידה שהמליץ רופא המשפחה זה לנוח הרבה ולשתות מים. אני כבר כמעט חודש סובלת מכך ומאד מודאגת. הפסקתי עם מוצרי חלב, הפחתתי גלוטן - רק כדי לבדוק האם הצרות משם, אך המצב זהה. מה ניתן לעשות? מדוע המצב ככה? תודה רבה ובברכה, מודאגת.

17/07/2017 | 00:15 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. יש לעשות כמו כל הבעיה הרפואית, להמשיך לברר ולבצע מעקב רופא מטפל. ממליץ לך לחזור גם לרופא המשפחה וגם לרופא הנשים, לשקול המשך מעקב במרפאת הריון בסיכון ולהמשיך בירור שלשולים כולל יעוץ רופא גסטרו ובדיקות דם רחבות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה