עובר גבוה וכאבים בצד ימין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/07/2017 | 12:25 | מאת: טל

שלום רב. אני בשבוע 30 בהריון שלישי אחרי שני ניתוחים קיסריים (אחד בעקבות מנח עכוז) כבר למעלה מחודש שאני מרגישה (ורואה...) את העובר דחוק בצד בצד ימין והראש תקוע באיזור הצלעות. לעיתים הוא זז קצת לכיוון האמצע אבל מהר מאוד חוזר. זה מקשה על הנשימה,על ישיבה לא זקופה ועל התכופפות בכלל... מאוד כואב לי כשאני מתכופפת אפילו קצת לפעולות פשוטות (ויש לי שני ילדים, אין לי ברירות..) השאלה האם זה מסוכן עבור העובר? האם ראשו עלול להפגע? והאם ישנה לעשות בנידון בשלב הזה?

08/07/2017 | 21:50 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, טל לא נראה לי שמהוא מסכן את העובר. אבל את אם יש לך כאבים בעיקר באזור הצלקת תפני לבדיקת רופא נשים. שני ניתוחים קיסרים מעלים סיכון לקרע של הרחם וזה מצב מסוכן גם לעובר וגם לאישה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה