תוצאות בדיקה חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/07/2017 | 21:17 | מאת: עדי

אני בת 36 . קיבלתי היום תוצאות בדיקה של חלבון עוברי מרובע. תוצאות הסיכון לדאון יצאו תקינןת. לפי הגיל צריך להיות 1:310 ויצא לי 1:5800. בבדיקה זו ערך ה Hcg יצא גבוה 3.21. הומלץ לי על ידי המעבדה לעשות בדיקות second level ultrasaund ולגשת בדחיפות לרופא מטפל. אני בלחץ ובחששות . אין מענה במרפאה לקביעת תור ואני חסרת אונים. אשמח לפרטים מה זה אומר ואם עליי לחשוש תודה

05/07/2017 | 14:30 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, עדי במקרה של HCG גבוה יש לבצע מס' בדיקות: כמובן סקירת מערות מאוחת, יעוץ גנטי, אקו לב עובר. יעוץ גנטי יכול להמליץ על בדיקות נוספות כולל דיקור מי שפיר. בדרך כלל רק בשל HCG גבוה לא ממליצים על דיקור מי שפיר. את בת 36 לכן בכל מקרה מומלץ לך לבצע דיקור מי שפיר לפי הגיל. בנוסף מומלץ המשך מעקב במרפאת הריון בסיכון על מנת לבצע מעקב הריון קפדני, הסיבה היא כי לפעמים HCG גבוה קשור להתפתחות רעלת הריון ומשקל נמוך של העובר. לכן יש לעקוב אחרי ל"ד, חלבון בשתן וגדילת העובר בבדיקת אולטרסאונד. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה