רעלת הריון פעם שלישית מה הסיכוי?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/07/2017 | 01:16 | מאת: בת חן

שלום רב... אני עברתי עם שני ילדיי שיהיו בריאים רעלת הריון שנגמרה בקיסרי... אני מתכננת בעזרת ה' בקרוב להיכנס להריון... מה הסיכויים לרעלת הריון חוזרת(מקווה שלא כמובן)? מה ניתן לעשות כדי למנוע תרופות או משהו? האם זה נכון לגבי הבדיקה שיש באסף הרופא ואיזה בדיקה זו בדיוק? ואני רוצה לציין שגם היום יש לי לפעמים לחץ דם גבוה מדי פעם יוצא לי לבדוק....ואיך זה יכול להשפיע על ההריון עצמו האם צריך תרופות לפני ההריון כבר? תודה מראש

04/07/2017 | 07:36 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, בתן חן עד לאחרונה, סיכוייה של אישה לפתח רעלת הריון הוערכו על סמך גורמי הסיכון שלה. בשנים האחרונות פותחה בדיקה על ידי פרופסור קיפרוס ניקולאידס, אשר מעריכה את סיכויי האישה לפתח תחלואה של רעלת הריון. הבדיקה הנערכת במועד בדיקת שקיפות עורפית, מסתמכת, בנוסף לגורמי הסיכון, על בדיקת אולטרסאונד, הבודקת את הזרימות בעורקי הרחם וסימנים ביוכימיים בדם האישה. בבית חולים אסף הרופא מושקת בימים אלה בדיקת סקר משולבת לניבוי רעלת הריון, המאפשרת לזהות את הנשים העשויות לפתח את המחלה ולהעניק להן טיפול מונע. מדובר בבדיקת סקר משולבת לניבוי רעלת הריון. זוהי בדיקה ראשונה מסוגה בישראל, המציעה זיהוי מוקדם של המחלה בשבועות 11-14 והענקת טיפול מונע במידת הצורך. הבדיקה המשולבת כוללת מילוי שאלון יעודי בדיקת אולטרסאונד, בדיקת אחות ללחץ דם משקל וגובהה ובדיקת מעבדה ואורכה כ-15 דקות. את התוצאות מקבלת האישה בטווח של 24-48 שעות. כעת, בזכות הבדיקה המאפשרת לאתר נשים בסיכון בשלב מוקדם, אפשרויות הטיפול מתרחבות. נשים אלה יהיו תחת מעקב צמוד ויוכלו ליהנות מטיפולים מניעתיים שיקטינו את סיכוייהן לחלות. בגזרת המניעה ניתן כבר לרשום הצלחות. טיפולים רבים נוסו כמונעי רעלת הריון, ובהם טיפול על ידי מתן ויטמין D, חומצה פולית וסידן. יש עדויות סותרות בספרות המדעית לגבי יעילותם. טיפול מוכח ויעיל שנחשב לטיפול מניעתי ראוי, אשר הצטברו מספר עבודות מחקריות המעידות על יעילותו, הוא טיפול על ידי אספירין. לאחרונה הופיע מחקר של הus preventive task force- שהתפרסם בעיתון ANNALS OF INTERNAL MEDICINE , אשר סקר מספר עבודות מחקריות, שבדקו את יעילותו של אספירין לנשים עם גורמי סיכון לפתח רעלת הריון. המחקר מצא שטיפול באספירין בתחילת הריון בנשים עם גורמי סיכון ישפר תוצאות מילדותיות של נשים הרות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה