הריון שבוע 8 מלווה בדימום (במשך יומיים)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

20/06/2017 | 02:31 | מאת: רונה

שלום, אני בשבוע 8 להריון. אתמול הגעתי למיון עם דימום בינוני - כמו בווסת. היה לי רק כאבים עמומים כמו במחזור, אך לא כאב רציני בכלל. במיון עשיתי בדיקה ונאמר לי שהעובר עם דופק ב"ה, הוא מתפתח יפה ונראה בגודל תקין לשבוע ההריון. בנוסף, אובחן שהדימום הוא מהרחם ולא מצוואר הרחם או מאזור אחר. הרופאה שיערה שאולי השלייה לא מספיק חזקה. המליצה לי לנוח, להימנע מפעילות מאומצת ולקוות שהעובר יחזיק מעמד ושאני אינני בתהליך הפלה. האם ייתכן שגם במצב שהעובר מחזיק ומתפתח תקין - יש בעיה עם השלייה? הרי כך הוא מוזן. ובמידה והשלייה אכן חלשה והעובר ממשיך להתפתח - האם ייתכן שהוא לא יקבל את מלוא ההזנה - הוויטמינים, המזון וכד'.. וזה עלול לפגוע בהתפתחותו או עלול לגרום למומים בהיוולדו? * חשוב לציין שהיום, הדימום אינו כמו אתמול. הוא חלש ויותר בצבע חום ולא אדום. יש לי מעט כאבים קלים ועמומים של מחזור, אך לא מעבר. אציין גם, שהיום הייתה לי יציאה רכה בשירותים (ללא כאבי בטן). אשמח להכוונה ומענה על השאלות. תודה רבה.

21/06/2017 | 10:10 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, רונה דימום בתחילת הריון קורה ב40% של הריונות תקינים. כל עוד עובר מתאים לשבוע ודופק תקין סיכון להפלה נמוך אך קיים. במקרים האלו אין הרבה מה לעשות חוץ ממנוחה ומעקב רפואי. זה לא רק בעיה בשליה זה יכול להיות בעיה ברחם עצמו או בעובר שלא תקין, אנחנו לא יכולים לדעת. אם אין הפלות חוזרות בדרך כלל הכל יסתדר ולא צריך בירור. ניתן לשקול טיפול בהורמון פרוגסטרון במחשבה שהוא יחזק את השליה, ירגיע את הרחם ואמור למנוע הפלה במידה והסיבה היא ברחם או שליה. במחקרים רפואיים אבל לא גדולים רואו שפרוגסטרון סינטטי הכי טוב, הוא נקרא דופסטון, לא נמצאו לטיפול הזה סיבוכים, כמובן לא מדובר בהצלחה 100%. אם דימום לדני יימשיך תתייעצי עם הרופא המטפל שלך לגבי טיפול תומך בפרוגסטרון. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

21/06/2017 | 10:15 | מאת: רונה

תודה רבה על התגובה וההתייחסות המהירה והמעמיקה!! :)

מנהלי פורום הריון ולידה