חומצה פולית- במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/06/2017 | 14:13 | מאת: גליה

שלום לכולם, יש לי שאלה חשובה ואשמח לתשובה במהירות האפשרית... אני בשבוע 10+4 ולא ידעתי שצריך לקחת חומצה פולית עד היום??!! איזה נזק זה יכול לעשות לעובר שלא לקחתי את החומצה?...................................... האם יש איזושהי בדיקה שצריך לעשות?............................ תודה

17/06/2017 | 18:22 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, גליה רמה נמוכה של חומצה פוליט בגוף יכולה לגרום למומים נוירולוגים אצל עובר בעיקר בעמוד שדרה. מדובר בחוסר לפני ההריון ובשבועות הראשונות של ההריון. לכן יש המלצה גורפת לכל אישה בגיל פוריות מגיל 18 עד 45 לקחת חומצה פוליט. צריך לבצע מעקב הריון המומלץ ע"י משרד הבריאות וכלול בסל הבריאות. שקיפות עורפית, סקר שליש ראשון ושני, סקירת מערכות, דיקור מי שפיר בהתאם לתוצאות וגיל אישה. אם לא לקחת חומצה פוליט לפני הריון אפשר לבצע בדיקת דם ולברר רמה בדם אך זה לא משמעותי, רמה נמוכה ממש לא תמיד גורמת למומים אלא מעלה סיכון. רמה תקינה ממש לא שוללת העדר מומים אצל העובר. תמשיכי מעקב הריון כמקובל דרך רופא מטפל, תתחילי לקחת תוספות וויטמינים המומלצים בהריון לרבות פרנאטל, אומגה 3... בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה