מדדי עובר שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/05/2017 | 11:42 | מאת: יפעת

שלום לך ד"ר וחג שמח. בת 28 הריון ראשון. נקבה. כל הבדיקות תקינות עד כה. 2 סקירות. שקיפות. חלבון. בדיקות דם ושתן cmv וכו. העמסת סוכר 50 גרם וכו. אתמול הייתי שבוע 26.5 לפי וסת. במעקב רגיל מדדי העוברית קטנים ב 5 או 6 ימים מגיל ההריון מלבד הירך שתואמת בדיוק לגיל ההריון. אציין כי לאורך כל ההריון והסקירות הגדילה עקבית ומתאימה לאחוזון 40. הרופא אמר שזה תקין. אתמול נערכה בדיקה על ידי טכנאית. במשך ההריון תמיד היה פער של 5 או 4 ימים בין גיל ההריון לפי וסת לבין גיל ההריון ל us. אתמול הפער עמד על שבוע. הטכנאית שהייתה מאוד יסודית, אמרה שהכל תקין ומכיוון שהמצג עכוז היא מתקשה מעט למדוד ויתכן טעות ומה שחשוב שהיקף ראש ובטן ושאר הדברים לא עולה על הפרש של שבוע. נכנסתי לרופא שלי והוא לא התרגש . אמר להגיע להערכת משקל שבטע 30- 32 ואמר שכל המדדים תואמים . משקל 900 גרם. השאלה שלי מדוע זה קורה.? למה פתאום ישנו פער של שבוע אם עד עכשיו עמד על 4 או 5 ימים ? ממה זה נובע ? בלי קשר בדיקת זרימות תקינה. כמות מים תקינה כטלל תנועות וטונוס. האם מדובר בטווח טעות של המודדת? תודה על זמנכם.

30/05/2017 | 20:21 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, יפעת העובר שלך כנראה קצת קטן מהממוצע אבל בגדר הנורמה, אחוזון 43% זה תקין לחולוטין. תמיד יש שוני בגדלים של העוברים (מה שנקרא התפלגות תקינה באוכלוסיה) כמו בהתפתחות הילדים, אחד גדול יותר שני פחות, אבל כל עוד זה בגדר הנורמה אין צורך לדאוג. תמשיכי מעקב גדילה העובר מה שהמליץ לך הרופא המטפל, אם את דואגת בכל זאת אז תעשי הערכת משקל קצת יותר מוקדם בשבוע 29-30 ואז אפשר לראות האם העובר שומר על קצב הגדילה התקין. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה