לחץ דם גבוה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/05/2017 | 06:06 | מאת: לי

שלום ד״ר, אני בת 28 בתחילתו של הריון ראשון(שבוע12), גובה ומשקל תקינים. כמעט תמיד בבדיקות שתן גם לפני ההריון היה לי חלבון בשתן בערך 10(הגבול העליון 30). בבדיקות חודשיות שעשיתי במרפאת אחיות יוצא לי לחץ דם סביבות 117/120 סיסטולי ודיאסטולי 84/85. האחות אמרה לי שזה מאוד גבולי כי הדיאסטולי גבוה. אשמח לשמוע את חוות דעתך מה האופציות לטיפול, והאם זה מסוכן. תודה :)

26/05/2017 | 21:06 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום. לחץ דם תקין עד 140/90, מתחת נחשב תקין, הטיפול התרופתי מתחילים כאשר מדובר בלחץ דם כרוני וערכים מעל 160/105. עד אז בירור הסיבה האפשרית ומעקב צמוד. ממליץ לך מעקב לחץ דם בבית כולל רישום ביומן. צריך לבצע מס' מדידות ולרשום את הממצוא. אם לחץ דם דיאסטולי ימשיך להיות 85/84 אפשר לשקול לבצע הערכה רפואית כולל בדיקות מעבדה דם ושתן, בדיקת עניים אצל רופא עיניים, אולסטאסאונד כליות ואקו לב. יש לשקול מעקב במרפאת הריון בסיכון. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה