בדיקת אורך צוואר בשבוע 28+4

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/05/2017 | 19:51 | מאת: מיטל

היי אני בשבוע 28+4. בשבוע 23+3 צוואר היה סגור לגמרי 52 ממ. לאחר כשבוע בעקבות כאבים הלכתי להיבדק ונמדד 28. ממ. לאחר שבוע מנוחה ללא תרופות ירד ל 23. קיבלתי נרות והמשך מנוחה. היום בגלל כאבי בטן וגב עליתי שוב למיון. לא נצפו צירים למרות הכאבים. הרופא מדד את הצוואר 16 ממ והחליט לקרוא לרופאה נוספת. היא אמרה שהצוואר שלי בצורת z ונוסף למדידה של ה 16 הוסיפה עוד מדידה וסיכמה שהצוואר 24 ממ. השאלה היא כזו: יכול להיות צוואר שאינו ישר? פעם ראשונה שאומרים לי דבר כזה. רוצה לציין שאני מטופלת במרפאה להיריון בסיכון בעקבות סכרת היריון. מזריקה אינסולין+ גלוקומז בנוסף מקבלת אספירין למניעת רעלת. אני בת 40. היריון ראשון ivf. תודה

07/05/2017 | 21:28 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

זה בסדר שתעלת הצואר איננה ישרה, אך אם יש דינמיקה צוארית וקיצור צואר ל 16 מ"מ יש לשקול אשפוז ומתן צלסטון בנוסף לטיפול עם פרוגסטרון אותו את מקבלת. לפחות יש להמשיך מעקב אורך צואר. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה