נטילת דרלין 10 מ"ג בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/01/2017 | 17:15 | מאת: שיר

היי, כיום אני נותלת דרלין 10 מ"ג רק כאשר אני מרגישה שזה נחוץ לי להורדת סיפטומים של חרדה לפני אירועים ספציפיים כמו דיבור מול קהל, פרזנטציה וכו.... בממוצע יוצא לי לטול כדור דרלין פעם עד פעמיים בשבוע (כלומר סה"כ בשבוע 2 כדורים) כיום בעלי ואני מתחילים לנסות להכנס להריון, האם אני יכולה להמשיך לטול דרלין באותה התדירות? גם בשלבים הראשונים של ההריון? תודה רבה - שיר

23/01/2017 | 18:26 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום, אם אין הכרח לתרופה, עדיף שלא לקחתה בהריון. חוסמי ביטא משוייכים לגדילה תת אופטימלית ברחם. דרלין כן עובר שליה ועלול להשפיע גם על קצב הלב של העובר כמו גם על שלך. הנטילה תלויה באבחנה. יש אבחנות שדרלין אף מומלץ, אך אם רק על רקע הורדת דופק ולחץ לפני מצבים כאלה או אחרים, ניתן למצוא מענה באפיקים אחרים אשר לא מצריכים נטילת תרופות. שוחחי על כך עם הרופא המטפל שלך והתחילי נטילת חומצה פולית טרם כניסה להריון. בהצלחה. דר' בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

מנהלי פורום הריון ולידה