חרדת לימודים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/07/2016 | 14:19 | מאת: אנונימי

שלום רב, אתנצל מראש אם השאלה שלי ארוכה מדי. אני סטודנט הלומד במגמת לימוד ריאלית. במהלך הסמסטר אני שם לב לכך חווה חרדה נפשית (או לפחות כך נדמה לי). אציין ראשית שלא זכורה לי או לבני משפחתי חרדה שכזו כאשר למדתי בבית הספר. החרדה שאני חווה מתבטאת בחוסר תיאבון, בחילות ומלווה בשיעולים רבים המופיעים בעיקר לאחר שאני אוכל ארוחת צהוריים (לפעמים אני אף מקיא את מה שאכלתי). כאשר אני נמצא בעיצומה של תקופת מבחנים אני מרגיש שכל הסימפטומים שתיארתי לעיל מחמירים באופן הדרגתי ככל שמתקרב מועד מבחן מסויים. בבוקר יום המבחן, אני כבר יודע מנסיון שאני לא יכול לאכול ולו את הדבר הקל ביותר, שכן אני פשוט מקיא את זה כמה דקות לאחר מכן לאחר שהשתעלתי רבות. (אפילו משתיית תה או מים אני לפעמים מרגיש שזה גורם לי לבחילה). במהלך הבחינה אני גם מרגיש בחילות ושיעולים המגיעים בגלים וגורמים לי להרגיש לא נעים כלפי שאר הנבחנים. לאחר הבחינה כל השיעולים והבחילות נרגעות בבת אחת אך אז אני חווה כאב ראש. ברור לי כי המצב המתואר לא תקין, מה שגורם לי להרגיש לא בנוח כלפי הסובבים אותי וכן אולי אף פוגע בבריאות שלי. אשמח מאוד לקבל יעוץ מה עלי לעשות על מנת לתקן את המצב. תודה רבה!

לאנונימי יש וחרדה מתעצמת או מורגשת לראשונה בנסיבות מסוימות, גם ללא "היסטוריה" חרדתית קודמת. כיון ואתה מתאר סימפטומים גופניים בעיקר, מן הראוי להתייעץ תחילה עם רופא המשפחה שלך, לשלילת סיבות ביולוגיות-רפואיות אפשריות, גם אם סביר בהחלט שאכן מדובר בתגובת חרדה". "כדי לתקן את המצב" כדאי שתסתייע ב"טיפים לגולשים" שבתחתית דף זה מימין ואם זה לא יספיק כדאי שתפנה לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי ממוקד, שיקנה לך כלים להתמודדות עם בעייתך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה