התמודדות עם החיים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/07/2016 | 19:54 | מאת: אמא

שלום רב אני אמא לקצינה עתודאית בתחום הרפואה שחתומה מראש לקבע תחילה הציבו אותה במקום מסוים והייתה יוצאת חמשושים הביתה ככלהידוע לי נחשפה לאיזו תקרית שבגללה נכנסה לפחדים ולא הסכימה לחזור למקום זה בשום אופן נשלחה לקבן לשיחות מצאו לה מקום אחר שכל יום תהיה בבית אבל תפקיד מאוד לחוץ צריכה להיות זמינה 24/7 לילות ימים יוצאת מוקדם מהבית נסיעה של שעתיים חוזרת מאוחר היא לא עומדת בלחץ עצבנית צועקת לא אוכלת טוב בוכה היא פשוט מגעילה לסביבה לחברים לחיילים תחתיה למשפחה ולחבר בנוסף לתפקיד היא חייבת לעשות סטאג אז בשישי שבת היא במשמרות רצתה כסף המשכורת הצבאית לא מספיקה אז עבדה פעמיים בשבוע הפכה להיות סיר לחץ בלתי נסבלת פשוט נקרעתי לראות אותה ככה ביקשתי שתעזור את העבודה ואני אעזור לה בכסף וכך עשתה ובכל זאת היא לא עומדת בכל זה לא ניתן לשחרר אותה היות שהיא עתודאית אם תשתחרר רק על סעיף פסכיאטרי אבל אז לימודי הרפואה ישלחו ממנה מי רוצה רופא עם סעיף פסכיאטרי??? כואב לי מאוד אבל אין באפשרותי לעזור וכמו שאני מכירה תעזוב את הצבא ולא תוכל להתמודד עם לחץ החיים לא רוצה להתחתן לא רוצה ילדים בגלל הלחץ מה עושים ??? אני חוששת שתשים קץ לחייה תמיד אומרת אתם לא רואים אותי אתם לא שמים לב לנורה האדומה אנא עזרתכם תודה אמא

לאמא שאלתך מורכבת מכדי שניתן יהיה לעזור לך באופן מספק, במסגרת הפורום. יש להכיר ביתך, נסיבות שירותה, אותך ויחסיכם בצורה יותר מעמיקה ומקיפה. חששך מכך שתשים חלילה קץ לחייה, מחייב שתדאגי שביתך תגיע לאלתר (!) לייעוץ פסיכולוגי, או פסיכיאטרי מתאים, אם במסגרת הצבא ואם באופן פרטי (!) בנוסף להמלצתי החד משמעית הקודמת, הייתי שוקל, בתיאום עם ביתך, להתקבל לפגישת ייעוץ עם הקב"ן אצלו היא מטופלת, או טופלה בעבר. יש להניח שניתן יהיה להקל עליה ותנאי שירותה, גם ללא שחרורה עם "סעיף פסיכיאטרי". עניינית, גם אם יהיה הכרח בשחרורה מהצבא עם סעיף פסיכיאטרי, זה ממש לא נורא ולא מגביל ואינו מחייב הפסקת התמחותה והסמכתה כרופאה. א בכל מקרה ומבלי להמתין לבירוקרטיה הצבאית, כדאי וראוי כפי שכבר כתבתי לפנות לבירור/ייעוץ פרטי עם ביתך, אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר אזרחי מתאים. הוא כבר יידע עלפי אבחונו לכוון את ביתך (ואותך)לגבי כיווני הפעולה הרצויים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה