בטחון עצמי נמוך ביותר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/06/2016 | 16:39 | מאת: עינבר

שלום, לא ידעתי באיזה פורום לכתוב אז החלטתי לכתוב פה. אני בת 22, משוחררת טרייה (למדתי יג-יד אלקטרוניקה לפני הצבא, שרדתי בקושי את הלימודים כי יש לי קשיי קשב וריכוז קשים מאוד, הגעתי ל60 מ"ג ריטלין ביום שכמובן הכניס לדיכאון אבל הרגשתי שאני חייבת אותו, לאחר הלימודים הפסקתי לקחת). בצבא שמו אותי בתפקיד לא הכי טוב אבל בכל מקרה נשארתי, כי הייתי בטוחה שלא אצליח לעבור לתפקיד שרציתי כי אני לא מספיק טובה בשבילו, הרבה מבחנים של הסמכות לא הצלחתי לעבור למרות שלמדתי מלא, וכל זה נראה לי בעקבות החוסר בטחון שלי ובגלל קשיי קשב וריכוז. פחדתי ללכת לתקן תקלות לבד כי הייתי בטוחה שלא אצליח! גם לאחר שנתיים של שירות לא היה לי מספיק בטחון לעבוד לבד! ועכשיו אני מתחילה חיים חדשים, מחפשת עבודה, מפחדת לשלוח קורות חיים לעבודה בתחום האלקטרוניקה, כי אני מפחדת מהראיון אבל עוד יותר אם יקבלו אותי ואני כמובן לא אהיה מספיק טובה אז יעיפו אותי ולי כמובן ירד הבטחון עוד יותר ואני לא חושבת שאנסה ללכת לראיונות עבודה נוספים. אני אוהבת אלקטרוניקה אבל מפחדת לעבוד בזה, שלא חלילה אפשל ואהרוס משהו, או שאלמד לאט מדיי כי אני לא מצליחה לזכור דברים במהירות ולוקח לי הרבה זמן לעשות כל דבר. אשמח אם תיתן לי עצה כלשהי חוץ מהמשפט שכולם אומרים לי: תאמיני בעצמך ויהיה טוב. כי אני לא. תודה על כל דקה מזמנך!!

עינבר למרות השוני בדברים ובמצוקותיכן, "עצתי" לכותבת השאלה שלפנייך (מורן), לפנות לקבלת סיוע/טיפול פסיכולוגי מתאים, רלוונטית גם עבורך. יש דברים שאינם ניתנים לשינוי ממשי רק כתוצאה מייעוצים ועצות, חכמות ככל שתהיינה. הדבר ודאי נכון לבעיות וקשיים הנובעים או מושפעים מ"בטחון עצמי נמוך". הטיפול הפסיכולוגי נועד להתאים "חליפת סיוע" לפי אופיו, בעייתו ואישיותו של הפונה ובעיקר לאפשר לו למידה ויישום של העצות, "הטיפים" והכלים השונים. השקעת זמן ומאמץ טיפולי יכולה ולרוב גם מצליחה לסייע רבות. נסי ותיווכחי !

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה