חרדות של קרובת משפחה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

23/05/2016 | 19:49 | מאת: נטלי

שלום, קרובת משפחה שלי סובלת מחרדות קשות ובגללן היא לא יכולה לצאת מהבית כלל! זה ככה כבר הרבה שנים והיא ניסתה טיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי וכדורים ושום דבר לא עוזר לה. היא גרה עם ההורים למרות שהיא לא צעירה, אבל ההורים לא כופים עליה שום טיפול אלא "סובלים בשקט". רציתי לדעת מה האפשרויות לטפל במצב כזה כי היא ממש ממש זקוקה לטיפול, היא לא עושה כלום בחיים רק בבית מסתגרת בדיכאון שנים ואני מפחדת עליה. האם ישנו טיפול של ביקור בית? או מישהו שבאמת יוכל לעזור? אני לא יכולה לדבר עם ההורים שלה הם לא רציניים ואני מרגישה שחייבים לעשות משהו. אנא עיזרו לי בנושא. תודה, נטלי

נטלי כיון שאת "רק" קרובת משפחה ולא הורה, בת, או אחות, וגם כיון שאין (ככל הנראה מדברייך) סכנה ממשית של פגיעה פיזית של קרובתך בעצמה או באחרים, הרי שלעניות דעתי, אינך יכולה לעשות הרבה בנדון. יש כמובן רופאים וגם פסיכיאטרים שעושים ביקורי בית, אך זה יוכל כנראה להיעשות, רק לאחר שתצליחי לשכנע את הורי קרובתך, בנחיצות הדבר ותשיגי את הסכמתם לכך, פרט ובנוסף להסכמת קרובתך עצמה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה