חרדה מההורים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

31/03/2016 | 19:21 | מאת: בת 26

שלום, אשמח לעזרה מה עושים במצב שלי. אני בת 26 ועדיין חווה חרדות מההורים שלי, החרדות התחילו מאז גיל 16 כאשר עשיתי מעשה שלא מצא חן בעיניהם והצורה שבה החליטו "לברר" ו"לטפל" גרמה לי לחרדות מהם שמאז אני תמיד מפחדת שאני עושה דברים לא טובים בעיניהם, מנסה לרצות אותם בכל דבר אפשרי ובכל תחום, דבר שפוגע לי באורך חיים שלי ובהחלטות שאני רוצה לקבל בחיי האישיים. הדבר שזה פוגע בעיקר זה בזוגיות שיש לי ובכל זוגיות שאי פעם הייתה לי. פחד שלא יקבלו את בן הזוג שלי, שעשיתי החלטה לא נכונה. התחתנתי לפני שבועיים ואני עדיין עם אותן החרדות שלא מניחות לי, שההורים לא אוהבים, פחד להגיד שאני הולכת לישון אצלו, פחד להגיד שהוא בא לישון אצלי כי אמא שלי לא אוהבת רעש ובלאגן בבית. יש מצבים שאני פשוט מדמיינת שהם חושבים עליי דברים רעים לפי הנימת קול שלהם אליי בטלפון ואז מתחיל ריב עם אמא שלי ואז היא מתעצבנת עליי ששוב אני עם הסרטים שלי. בבקשה אשמח לעזרה! אנע מיואשת! זה הורס לי את החיים והזוגיות שלי.

לבת ה- 26 למרביתנו יש "שאריות" והשפעות רגשיות "סמויות" (לא מודעות) ולעיתים גם "גלויות" (מודעות), מיחסנו המורכבים עם הורינו. הן הם אלה שגידלו אותנו והשפיעו על עיצוב אישיותנו והתנהגותנו. כשמדובר בהשפעה כה גלויה, משמעותית ונמשכת, כפי שאת מתארת, נראה שטיפול פסיכולוגי בכיוון ה"דינמי" יותר, עשוי להיות רלוונטי. זה יעזור לך להבין באופן מעמיק יותר המקור לחרדתך ואף יקנה לך כלים כדי להתמודד איתה בצורה יעילה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה