מה הגישה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/01/2016 | 07:24 | מאת: אפרים

רציתי לשאול בנוגע לשאלה שמעסיקה אותי בטיפול בנתמודדות עם לחץ. במידה וסביבת עבודה מהווה בעיה קבועה שמעוררת לחץ מתמדך. הגורמים הסביבתיים אוביקטיבית לא ישתנו. בבחינת המצב לאורך זמן בעיקר בחופשות ארוכות הלחץ נעלם בהדרגה. ומתחיל תהליך אחר כמו יצירתיות ודברים טובים שנעלמו במשך הזמן. האם הגישה היא להיות בסביבה כזו ולנסות להתגבר בכל מחיר או אם ניתן למצוא דרך לשנות סביבה? כיוון שהבנתי שיש גישה שגורסת להתמודד בכל מחיר.

אפרים אין תשובה מוחלטת ופשוטה לשאלתך. "הנפש" של כל אחד מאתנו מאד מורכבת. לכן גם תשובות בתחום הזה נוטות להיות מורכבות ולקחת בחשבון את הנתונים הספציפיים של מצב הלחץ המתואר ואישיותו של האדם הנמצא במצב.. ועוד.. כללית ובאופן פשטני ביותר, הייתי אומר שאם הפער בין יכולת האדם להתמודד והקושי האובייקטיבי של המצב, קטן יחסית (?) יש אפשרות לעודד כיוון של התמודדות ולהיפך. אם הפער

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה