הפרעות חרדה? לחץ?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/11/2015 | 15:02 | מאת: שאול

היי, מחפש קצה חוט לדברים שעוברים עליי. כבר מעל שנה שאני סובל מאוסף מרשים של תסמינים: זה התחיל בתחושה של הרדמות בפנים, עבר ללחץ בחזה, גוש בגרון וכרגע הרגשות "מחנק" או "קפיצה בלב" רגעיות שמכניסות אותי להתקף של חרדה ודאגה. ההרגשות קורות ממש לשניה אבל באותה שניה ההרגשה היא שמשהו מאוד רע קורה. אחרי אותה שניה יש סשן שלם של לחץ ומחשבות על מה עבר עליי ומה זה יכול להיות. יש לחץ בעבודה, אבל העניין המתסכל הוא שהתסמינים קורים לי 99% מהזמן דווקא בזמנים רגועים, כשאני רואה טלוויזיה ולא חושב על כלום. התסמין האחרון שהצטרף הוא סחרחורות והרגשה כאילו הרצפה מאוד עקומה - פעם אחרונה שזה קרה הרגשתי שאני עומד להתעלף והייתי צריך לעצור כל כמה צעדים. ללכת לטיפול זה אתגר גדול מאוד בשבילי ולפני שאני הולך רציתי לדעת האם מה שעובר עליי זה משהו שהוא פסיכולוגי אופייני או שדווקא לא? אציין שעשיתי בדיקות לב וכו', למרות שמלכתחילה הרופא פתר את כל הבעיות שלי כנובעות מלחץ בלי לבדוק אותי בכלל. כל הבדיקות יצאו בסדר..

שאול התסמינים שאתה מתאר אכן אופייניים לתסמיני חרדה. יחד עם זאת, בגלל הביטוי הפיזיולוגי-גופני שלהם ראוי תמיד לבדוק תחילה עם רופא המשפחה אם לא מדובר בבעיה פיזית-גופנית. כיון שנבדקת כבר, על פי דבריך, הרי שמדובר כנראה ב"תגובת חרדה" שהטיפול בה כרוך בפניה לטיפול פסיכולוגי (זה לא צריך להיות כזה "אתגר גדול"..) אצל פסיכולוג קליני, או רפואי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה