גוש בגרון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

06/11/2015 | 15:49 | מאת: א.ר

שלום דר בן 28 בחודשיים האחרונים סובל מחרדות בעקבות קפיצות שרירים בכל הגוף וחשש ממחלה הניוונית כמובן שבחודשיים האלה ההיתי אצל שלושה נוירולוגים שלא מצאו שום ממצא וגם שתי בדיקות emg שלא העלו ממצאים. בשבועיים האחרונים סובל לפרקים מתחושה של גוש בגרון וקושי בדבור ובבליעה בעקבות תחושה זאת, יש שעות שזה נעלם ושעות שזה חוזר בלי התראה למשל לפני שבוע במהלך ארוע משפחתי שהייתי במצב רוח מצויין התחילה לי התחושה הזאת באופן מוגבר עזבתי תמקום והלכתי לנוירולוגית פרטית היא טענה שמדובר בחרדה... שאלתי היא האם תופעה זאת מוכרת?? והאם תופעות חרדה כאלה יכולות להופיע אפילו שבן אדם במצב רוח מרומם ??? אנימגיע למצב שאין לי כח לדבר אם אנשים אני רק חושב על משפט ארוךוזה נראה לי מסע כומתה...תודה על תשובתך מראש

א.ר אכן כן, הסימפטום שאתה מתאר, מוכר ואפילו שכיח, כביטוי לחרדה. יש המכנים אותו כ"גלובוס היסטריקוס". במידה וזה לא חולף, ראוי וכדאי שתפנה לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים. גם טיפול קצר וממוקד עשוי לעזור במקרים רבים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה