בבקשה תשובה בהקדם

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/08/2015 | 02:47 | מאת: מודאגת

שלום רב! השאלה שלי היא בקשר לבעלי. קשה לתאר בכמה משפטים את כל הבעיה אז אנסה בקצרה: עוד לפני נישואינו בעלי רצה לרדת מהארץ ותמיד ידע שאני לא רוצה. במהלך השנים הנושא חזר על עצמו אין ספור פעמים ובאיזה שהוא שלב נכנעתי והסכמתי להגיש מסמכים להגירה אך לא עברנו את המבחן. זה היה בחורף אחרון. מאז כל הבעיות שהיו לו עד עכשיו כאילו החמירו. הוא טוען שמתסכל אותו להסתכל סביבו, שהוא לא מוצא את עצמו בארץ ( יש לו עבודה טובה יש לנו בית ושני ילדים מקסימים) וכו. השיחה הזו חוזרת על עצמה בווריאציות שונות בממוצע כל שבוע לפחות. ( דוגמא קטנה: נסענו לדרום ועברנו ליד קריית גת. אמרתי שמקומות כמו קריית גת ממש מתסכלים ואוא אמר שככה הוא מרגיש ב 99% מקומות בארץ). בנוסף לזה היה לו קצת בעיות בעבודה, היו צפויים צמצומים בחברה וזה הביא להתפרצויות ומצבי רוח מצידו. הוא אומר שאם אני רוצה להמשיך לחיות איתו אני צריכה לקחת בחשבון שאם נישאר בארץ אני אחיה עם בן אדם שתמיד לא טוב לו. אני מצד אחד לא רוצה להתגרש מצד שני המצב הפך להזוי וקשה בעיניי. הוא קבע טור לפסיכיאטר אבל השאלה אם זה משהו קליני או שזה סתם דפיקות שבאמת או להשלים איתה או להתגרש. קשה לי להאמין שירידה מהארץ תפתור את העניין לתווך ארוך! בבקשה תגיד לי מה דעתך? אני מרגישה שכל ההשקעה שלי בזוגיות, במשפחה ובבית היא לשווא כי ממילא הוא תמיד יהיה לא מרוצה ולא משנה מה.. פרט לזה הוא מתפקד, קם בבוקר רגיל כלומר אין סימני דיכאון קלאסיים כמו בספרים.. בבקשה, עצה!!!

למודאגת למרות ששאלתך מפורטת, אין אפשרות לנתח ולאבחן, על פי הנכלל בה בלבד, ממה בדיוק סובל בעלך, או חיי הנישואין שלכם, או "גם וגם". בירור מעמיק, כנדרש על מנת להתיימר ולעוץ לך האם להתגרש או לא וכד', מחייב כמובן היכרות מקצועית אינטנסיבית עם שניכם ולשם כך מן הראוי שתפנו ולו למספר פגישות לייעוץ/טיפול פסיכולוגי-זוגי ואולי גם פרטני. אני מבין מדברייך שבעלך קבע תור אצל פסיכיאטר. יש להניח ולקוות שהפסיכיאטר כבר יגבש המלצה מקצועית בעניין.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה