הרגשה מוזרה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/07/2015 | 22:21 | מאת: דדדדד

שלום. אני סובלת כארבעה חודשים מחרדה קשה מאוד בנוסף אני מרגישה כאבים בכל הגוף תחושה של פחד תמידי כאבי ראש תחושת עילפון חולשה כללית וכאבי גב כמו זרמים בגוף. הייתי בטיפול אצל פסיכולוג ואני לוקחת תרופות טבעיות אבל עדיין יש לי בעיה שאני לא מצליחה להאמין שההרגשה הזו היא בעקבות חרדה ולחץ וחושבת שיש לי מחלה קשה ביותר ובעקבות כך אני מעבירה את רוב יומי בגוגל כדי לחפש תסמינים למחלות. שאלתי האם חרדה באמת יכולה לפגוע ולעורר תסמינים מוזרים שכאלה. יש ימים טובים יותר ויש ימים נורא קשים. תודה רבה

דדד כן, חרדה ומתח נפשי עלולים אכן לגרום או להעצים מצוקות וסימפטומים גופניים. תחילה יש כמובן לעבור בירור רפואי מתאים לשלילת סיבה אורגנית-ביולוגית אפשרית לסימפטומים. משהושלם בירור מעין זה והרופא מגיע למסקנה שמדובר כנראה בסיבות רגשיות-נפשיות, ראוי וכדאי לפנות לקבלת ייעץ/טיפול פסיכולוגי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה