עישון קנאביס עם חרדות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/07/2015 | 18:35 | מאת: אלמוג

שלום רב, רציתי לדעת אם שימוש בקנאביס אצל אדם שיש אצלו חרדות קלות לעיתים עלול להשפיע לרעה או לטובה. קראתי מספר מאמרים, אך הם כולם נוגדים זה את זה...

אלמוג אכן יש ממצאים ועמדות הנראים כסותרים בעניין השימוש בסמים "קלים". מניסיוני הקליני שלי, כפי שגם כתבתי לשואל שלפניך (עדי).. לעיתים, יש והתקפי חרדה מופיעים או "מתגלים" לאחר שימוש בגראס חשיש וכד'. במרבית המקרים רבים קשה לדעת האם ההתקפים מועצמים אצל בעלי נטיות חרדתיות, או שהם אפילו נגרמים בעקבות השימוש בסם. מכל מקום, ההמלצה הבסיסית המקובלת עליי, בשלב זה של הידע והמידע הקליני המצטבר, שעדיף להימנע משימוש בסמים אילו. גם אם הם מוגדרים כ"קלים" ויש אף רבים המבקשים לקדם "לגליזציה" שלהם.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה