אבא ואני

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/06/2015 | 23:51 | מאת: אמברחל

אני בת 17.5, מדובר בתקופה שעוד כחודשיים אחותי תתחתן ולפני חודש סבי מצד אמא נפתר. הרבה זמן לא יצא לי להיות נורמאלי עם אבא שלי. ואני עוד חודשיים מתחילה שירות לאומי. היום רציתי להגיד לו שבא לי זמן איכות. ובהתחלה סתם ישבתי מולו, אז הוא אמר לי לישון כי יש לי מבחן מחר, אז רציתי לסיים קודם את התה- וזה היה תירוץ, ואז הוא אמר שאני אסיים בחדר, וכששאלתי למה הוא מתעצבן הוא אמר לי לשתוק. מה עושים? אני מנשה לדבר איתו ועם אמא אבל הם עיפים וישנים או לא בבית.... מה עושים? אני צריכה אותם!!!

רחל מצער לקרוא על קשייך ביצירת קשר של שיחה פתוחה עם הורייך. יתכן ותוכלי לשקול האפשרויות הבאות או אפילו שילוב שלהן : 1. להיעזר ב"תיווך" וסיוע של קרוב משפחה משמעותי המקובל להערכתך גם על הורייך או לפחות על אחד מהם. 2. להיעזר ביועצת בית הספר, שתפנה בהסכמתך להורייך. 3. לכתוב "מכתב גלוי" להורייך ובו תפרטי בצורה אותנטית (אך לא ביקורתית) את מצוקתך ובקשתך לקשר טוב יותר. 4. להציע להורייך ללכת יחד (!) לייעוץ מקצועי של פסיכולוג, לא בגלל שלהם או לך יש בעיה אלא שלכם כמשפחה יש בעיה וזה היחסים ביניכם. בהצלחה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה