מספר שאלות בנוגע לטיפול בביופידבק

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/06/2015 | 13:36 | מאת: דניאל

אני מוצא שישנן 3 דרכים אפשריות לטיפול בביודבק: ◂סידרת טיפולים (10~) דרך הקופה/פרטי ◂רכישת ערכה מחיר השקול, או נמוך מעלות סדרת טיפולים. [באמזון וב-ebay מצאתי כתרייסר כאלה בכל קשת המחירים]. ▪ היתרון בסדרת טיפולים אמור להיות בכך שישנן מיומנויות שרק מטפל מנוסה יוכל להעביר לך. ▪ היתרון באופציה של הערכה הוא לכאורה הזמינות שלה לאורך זמן לתירגול עצמי, לאחר שנשכחות המיומנויות. ◂אפליקצית ביופידבק, אופציה לכאורה חינמית [מעל 20 אפליקציות בחיפוש "biofeedback" ב-GooglePlay]. ▪ על פניו נשמע לא רציני, וגם חסר את ההיבט של הפידבק של מכשיר המדידה, אבל מאידך, מכיוון שמדובר בתחום שקיים שני עשורים ויש בו מיימד של משחק מחשב, שאלה מתבקשת היא: האם הערכות הזמינות במרפאות ובמכונים אינן מיושנות מידי? אשמח לכל דעה או המלצה על כל אחת מהאפשרויות.

דניאל שאלתך לא ברורה לי. המידע שציינת, נראה לי מקוטע וללא הקשר. ביופידבק היא אמנם טכניקה טיפולית יעילה, אך מיועדת בעיקר לתגובות של מתח, לחץ וסימפטומים ספציפיים אחרים. אם תפרט בעייתך, כמו גם שאלתך, אוכל להתייחס ביתר הרחבה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה