הפסקה זמנית וחזרה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/04/2015 | 21:23 | מאת: רומי

שלום, המטפלת שלי טסה לחו"ל לשלושה שבועות. אני בן 23, גם ככה לקח לי הרבה זמן לשתף פעולה ותמיד הייתי סקפטי ועכשיו אני פתאום מרגיש שלא בא לי יותר שאין לי כח נפשי שוב להתחיל, ומי ישמע היא בסה"כ טסה והיא חוזרת. אבל מעכשיו אני חושב על זה שאני לא מתכוון לחזור ישר כשהיא נוחתת, שגם אני צריך הפסקה,כאילו אני שואל את עצמי למה זה ככה? אני מבין מאנשים אחרים שאמנם הפסקה זמנית כזו היא משהו מטלטל מעט, אבל אצלי זה חסר פרופורציה. כבר לא בא לי. ואני חושב על זה כל יום. וכבר פוחד מהחזרה ולא יודע להסביר... יש הסבר לזה? יש סיבה? מה קורה לי? למה אני מגיב כך?

רומי תיאורך ותחושותיך לגבי ההפסקה הזמנית, אם כי קצרה, בטיפול שכיחים למדי. יש לזה הסברים פסיכולוגיים אפשריים שונים אך אין צורך להתמקד בהם, אלא עדיף שתחדש/תמשיך הקשר הטיפולי עם הפסיכולוגית שלך ו"תעבדו" יחד את המשמעות של הפרידה והשלכותיה הרגשיות לגביך. עיבוד מעין זה עשוי לתרום רבות להעצמת הטיפול והצלחתו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה