האם חרדה ולחץ עלולים להגדיל את הסיכוי לסכרת 2

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/02/2015 | 18:42 | מאת: נורית

בתי בת 14 סובלת בעיות של חרדה ולחץ כבר כמה שנים, ונמצאת בטיפול פסיכולוגי, בבדיקת דם שעשינו לה הסתבר שרמת הגלוקוז בדם היא 103 , האם יתכן שהלחץ הנפשי הרב והחרדות שמהן היא סובלת גורמים לעליה ברמת הגלוקו? והאם יש צורך בדיאטה כלשהי להורדת הגלוקוז, או שאילו תופעות מוכרות לאנשים הסובלים מחרדה ולחץ

נורית כללית, חרדה ולחץ אכן עלולים להשפיע על עוררות או העצמה של סימפטומים הקשורים בסכרת. כיון שאני לא רופא אלא "רק" ד"ר לפסיכולוגיה קלינית, אני לא יודע ואף מנוע מלהתייחס לשאלות הרפואיות הספציפיות שלך. בעניין זה תצטרכי להיוועץ עם רופא המשפחה שלכם. טוב שביתך נמצאת בטיפול פסיכולוגי. זה בהחלט עשוי למתן את ההשפעה השלילית האפשרית של מצבי המתח והלחץ.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה