הקשר בין גלובוס היסטריקולוס לפרקינסון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/11/2014 | 19:36 | מאת: גלית

שלום רב לפני כחצי שנה החל אבי (בן 79 פעיל ונמרץ בדכ) להתלונן על קשיי שינה ואי שקט.לפני כחודשיים החל לקחת לוריבן וציפרלקס בהמלצת פסיכיאטר. נוירלוג שראה ותו טען שמדובר בסיממנים התחלתיים ביותר של פרקינסון (יש לציין שאינו רועד כמעט, יותר איטיות). הוחלט על סמך שיחה בלבד שהוא בסוג של דכאון והוחלט לחכות עם התרופה לפרקינסון עד שיתאזן הדכאון. לטענת אבי הציפרלקס אינו עוזר כלל (עלה למינון 20 מ"ג)ויתרה מכ חש מחנק כשבועיין ולאחר מכן גולה בגרון. למיטב הבנתי קראתי על תופעת גלובוס היסטריקוס. האם יש קשר בין תופעה זו לפרקינסון.? ומה הפתרון?? תודה רבה מראש.

גלית אני משער (בלבד !!) שאין קשר בין "גלובוס היסטריקוס" אשר כשמו כן הוא - ביטוי "היסטרי" למתח נפשי גלוי או סמוי, ךבין פרקינסון. מאידך וכמשתמע מדבריי אני לא יודע את התשובה הוודאית לשאלתך. אשר על כן, תוכלי להיוועץ בעניין עם נוירולוג או פסיכיאטר מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה