הגברת הביטחון העצמי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/10/2014 | 01:43 | מאת: חן

שלום רב ד"ר נעמן. רציתי לשאול, מהי הדרך המומלצת בעיניך להגברת הביטחון העצמי? אני מאוד מתעניין באופן כללי בפסיכולוגיה וקורא ספרים הנוגעים בתחום, והדבר שקראתי שחוזר על עצמו במקורות שונים בעניין הביטחון העצמי, הוא שאחת הדרכים הטובות ביותר להעלות אותו היא באמצעות עיקרון השכנוע העצמי, כלומר לכתוב איזשהי הצהרה, מעין מנטרה, שאותה יש לאמר בבוקר מיד אחרי היקיצה ובלילה ממש לפני השינה, במטרה להחדיר את המסר לתת המודע, שעם הזמן יאמץ את המידע הזה כאמת מוחלטת. מה דעתך על שיטה זו? האם היא נכונה ומומלצת? תודה, חן.

חן הכיוון של "חשיבה חיובית" ושינון "מנטרות" חיוביות ומחזקות, רלבנטי וישים, בדרך כלל, כחלק, או במקביל לתהליך טיפולי- מקצועי. התהליך הטיפולי אמור "להכין את הקרקע", תרתי משמע, לסוג זה של עבודה עצמית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה