שאלה.

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/10/2014 | 08:30 | מאת: מיתר

איך יתכן שבמצבי לחץ משמעותיים אני מתפקד מצויין מות הורה , מצב מלחמה,בזמן אמת וכו ואילו במצבים טיפשיים כמו הודעה מעמית בעבודה יש לי תגובת מתח מוזרה קשה וחרדתית וגרוע מזה מתמשכת. אין לי בעיית ביטוי עצמי דבור ותקשורת ובכל זאת אני חש שנלחץ משהו פנימי שגורם לעוררות הזו. אני משתמש בדרך שהבנתי שהיא מעשית. העברת המיקוד לעשיה במטלות פרקטיות אחרות. וזה עובד לא רע. אבל זה משפיע עלי בצורה שפוגעת באיכות החיים. למדתי מעט על תורת הטרנזקציות והבנתי שלמעשה יתכן שהמצבים שמעוררים את המתח מעוררים סוג של זכרון ישן שמוקלט במוח וזה מפעיל אותו כל פעם מחדש. ניסיתי לעבוד על זה באמצעות התרחקות ניתוח מצב מה הכי גרוע שיכול לקרות מזה עד קצה המחשבה וזה עוזר. אבל שאלתי היא האם זה הסבר נכון והאם יש עוד דרך להסביר מצב זה במומחיותך. והאם הדרך שבה אני נוהג מעשית. אני בן 40 .

קינן כוונתך, כמו גם השערתך לגבי היות המקורות לחרדותיך שונים (משהו משמעותי, אקטואלי ומיידי לעומת משהו לכאורה מישני, אך קדום "צרוב" ובעל השפעה עצומה), נכונים בעיניי. גישת ה"טרנסאקציות" ושאר כלים פסיכולוגיים שציינת, ראויים וטובים, אבל.. : 1. לרוב יש צורך במטפל מקצועי (פסיכולוג קליני), לאבחון הבעייה והכלים המתאימים יותר לטיפול היעיל בה, מתוך מגוון גדול של כלים וטכניקות. 2. יש צורך במטפל מקצןעי כדי להקנות לך את יכולת היישום של הכלים הטיפוליים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה