חרדה קשה ביותר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/07/2014 | 21:39 | מאת: בורמה

שלום , אני בן 23 אני מטייל כבר למעלה מחמישה חודשים במזרח , טסתי לבד וכעת אני בבורמה . הטיול שלי מגיע לסופו בעוד שבועיים ואני אהיה בישראל. לפניי כחודש התחילו לי שלשולים חריפים בהודו ולאחר כמה ימים ניסיתי אנטיביוטיקה כדי שזה יעבור כי זה לא עבר , האנטיביוטיקה לא עזרה אז הלכתי לרופא וגם הטיפול שלו לא עזר אבל בגדול אני מרגיש טוב ואני מאמין שזה יעבור מעצמו. אך בשבוע האחרון בגלל כל הפחד ממחלה קשה נהייתי לחוץ , הייתי לבד לחלוטין התחיל כאב עמום בצד שמאל של החזה וכל הזמן תחושת האדרנלין עברה בגוף , הרגשתי דפיקות לב ותחושת מחנק . למחרת הלכתי לבית החולים פגשתי קרדיולוג שביצע אקג ובדיקה גופנית ואמר לי שאני בסדר גמור ידעתי שאני בסדר אבל הייתי צריך אסמכתא , זה קרה לפניי 5 ימים ומאותו יום הדופק המהיר והלחץ והכאבים בחזה לא עוזבים אותי , אין לי תאבון ואני אנמי לסביבה לחלוטין , אני מנסה לדבר עם אנשים אבל קשה לי להתרכז אני מעשן המון במהלך היום כדי לנסות להירגע ואני כבר לא יודע מה המניע של ההתקפים הבלתי פוסקים, חשוב לציין שאני לגמריי לבד כעת ומחר אני טס לסינגפור להיפגש עם אחי כי התכנון היה שנסיים את הטיול שלי ביחד . רציתי להזמין במהלך השבוע כרטיס טיסה דחוף לישראל אבל בגלל שאח שלי מגיע אני לא יכול לאכזב אותו . הפחד הכי גדול שלי הוא שאני מרגיש שהלב שלי לא ישרוד את כל החרדה הזאת , שהוא לא יצליח להתגבר שאני לא אשרוד עד שאני אפגוש רופא או פסיכולוג בישראל , אני לא רוצה ליפול על אחי כי הוא בסך הכל בן 17 אבל אני במצוקה , ההתקף חרדה במהלך כל היום וכל השיטות שניסיתי כבר לא עוזרות כמו בהתחלה , לא כתיבה ולא נשימות , לא לראות סרט ולא לדבר עם אנשים . מה עליי לעשות בשבועיים הקרובים ? איך להקל על הגוף ? אני אשתדל להתנהג כרגיל עם אחי , וגם אין לי בעיה לחיות עם החרדה אבל אני אשרוד את זה מבחינה קרדיולוגית ? - בריא בדרכ ללא עבר של בעיות לב - הפעם היחידה שהרגשתי ככה בעבר היה בלילה שלפניי הפסיכומטרי וז עבר מיד אחריי הבחינה

לבורמאי.. בהנחה, כעולה מדבריך, שהבדיקות הרפואיות העלו שאתה תקין ואתה רק סובל מחרדה, הרי שאין לך מה לחשוש. החרדה כשלעצמה וכשהיא נמשכת תקופה שאינה ארוכה במיוחד, אינה אמורה להזיק או לגרום לבעיות לב או כל מחלה משמעותית אחרת. אם אינך חש הקלה כדאי שתהיה בקשר עם פסיכולוג. אתה יכול לעשות זאת גם טלפונית או אינטרנטית (סקייפ וכד), עם פסיכולוג מהארץ. אם תתקשה לאתר אחד כזה, תוכל לטלפן אליי לנייד (054-7549898).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה