טיפול בחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/07/2014 | 14:39 | מאת: אורטל

שלום, אני בת 28 , מטופלת בתרופה אנטי חרדתית בשם "לוסטרל". בעברי קיבלתי ציפרלקס אך תופעות הלוואי היו מעיקות עלי. לאחרונה עם השימוש בלוסטרל הרגשתי טוב ללא חרדות בכלל. מאז תחילת המתקפת טילים על המרכז החרדות הופיעו שוב, כאילו לא נטלתי תרופה בכלל. מה אני אמורה לעשות כדי לא לסבול מחרדות? הרי הטיפול של תרופה היא לטווח ארוך (חצי שנה), ואני כבר נוטלת לוסטרל שלושה חודשים. אם אתחיל טיפול בתרופה חדשה, שוב אצטרך להמתין חודש עד שהיא תשפיע?

איננו עוסקים בתרופות. הפורום הוא פסיכולוגי ולא רפואי. להערכתי, לא יהיה צורך בהחלפת תרופה אלא בהגדלת מינון. בכל מקרה צפוי שתהיה השפעה חיובית מצטברת ולא תצטרכי להמתין זמן רב להקלה בסימפטומים. חשוב מכך, גם למקבלים טיפול תרופתי, רצוי ומומלץ מאד להסתייע במקביל בטיפול פסיכולוגי מתאים. טיפול מעין זה עשוי אף לייתר את הצורך בתרופות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה