חברה שצריכה טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/06/2014 | 20:53 | מאת: בוגי

יש לי חברה שצריכה טיפול פסיכולוגי. היא מדמיינת דברים שגורמים לה לפחד (דברים כמו יצורים מעורפלים ורעיונות כמו שמישהו בא להרוג אותה או שרוח מאיימת לפגוע בה), היא חותכת את עצמה המון, יש לה התקפים שבהם היא משתגעת- היא מרביצה לעצמה, חותכת את עצמה, היא עצבנית והיא ממש מתפרעת. היא ניסתה להרוג את עצמה כמה פעמים פעמיים היא בלעה מלא כדורים אבל אז היא הקיאה אותם (לא מרצון) והיא לא הרגישה טוב והיו לה כאבים במשך שבועיים. היא ניסתה לחנוק את עצמה ולהכות את עצמה בראש (בפעם האחרונה עם בקבוק זכוכית. אחרי שהיא יוצאת מההתקף שבזמן האחרון התארך לכמה ימים (שלא לאורך כל היום היא בהתקף אבל לאורך כל הזמן הזה היא מתנהגת כאילו משהו השתלט עליה והיא מקבלת את ההתקף בקלות) היא שוכחת הרבה דברים שהיא עשתה או זוכרת דברים מעורפלים. הדמיונות שלה התחזקו, הפחדים שלה התגברו והיא מקבלת את ההתקף לעיתים יותר תכופות מבעבר. גם כשהיא מחוץ לזה היא אוספת דברים שהיא תוכל לפגוע בעצמה איתם כי היא אומרת שהיא רוצה לעזור לעצמה וזה הדבר היחיד שמרגיע אותה. היא לוקחת המון כדורי הרגעה אבל אומרת שזה לא עוזר לה, לפעמים זה עושה אותה חלשה וישנונית. בפעם הקודמת שקבעתי לה תור לפסיכולוג של הקופת חולים שלה היא לא הלכה. היא אמרה שהיא מפחדת להתמודד עם זה ולהעלות את זה. עכשיו היא אומרת שאי אפשר לעזור לה והיא לא רוצה עזרה כי היא רוצה למות. אני רוצה להפנות אותה לטיפול אבל הטיפול דרך המרפאה הוא מאוד יקר ושתינו סטודנטיות ולא יכולות לעמוד בהוצאות. איפה עוד אפשר לקבל כזה טיפול? ואיזה טיפול היא צריכה?

בוגי על פי תיאורך ועוצמת הסימפטומים מהם סובלת חברתך נראה לי שהיא עשויה להזדקק גם לסיוע תרופתי, הניתן בדרך כלל על ידי פסיכיאטר. לגבי הטיפול הפסיכולוגי הנדרש להערכתי, בכל מקרה (עם או בלי התרופות), תוכלי לבדוק במסגרת האקדמית ( אוניברסיטה או מכללה), בה אתן לומדות. במרבית הגופים האילו יש גם שירותי ייעוץ/טיפול פסיכולוגי לסטודנטים, הניתנים ללא תשלום או בתשלום סימלי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה