חרדת דחייה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

12/06/2014 | 21:40 | מאת: משה לוי

שלום שמי משה ואני בן 23 לפני כמה שנים עברתי איזה משברון בקטע החברתי שכיסח לי את הביטחון הדימוי ואפשר להגיד את האמון באנשים. . היום לאחר שהצלחתי להרים את עצמי ואני מרגיש במקום מאוד טוב יש לי בעיה אחת שמאוד מציקה לי. . אני לא מסוגל להיפתח בצורה אינטימית לאנשים, די קשה לי לדבר עם בחורות וכל זה מכיוון שאני מאוד מפחד מדחייה אז אני די "מעדיף להישאר" במקום המוגן שלי שבו אני צוחק ומתלוצץ עם אנשים ובחורות אך אף פעם לא אנסה ליזום יציאה או לקחת מספר טלפון.. השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות בשביל להתגבר על הפחד הזה שכל כך תוקע אותי. . תודה רבה מראש!

משה חרדתך די שכיחה וניתנת לשינוי ואף ביטול. אך למיטב הערכתי, זה לא משהו שאתה יכול לעשות, בכוחות עצמך. עליך להסתייע בגורם מקצועי-טיפולי כמו פסיכולוג קליני איתו תוכל להיפגש מספר מסוים של פעמים (מה שנקרא טיפול פסיכולוגי). במהלכן, הוא אמור לספק לך תובנות וכלים באמצעותם תוכל להתגבר על בעייתך. את הפסיכולוג תוכל לבחור או במסגרת קופת החולים אליה אתה משתייך, או באופן פרטי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה