שוקלד מריר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/05/2014 | 18:40 | מאת: אסי

רציתי לדעת עד כמה שוקלד מריר (למשל 90% ) משפיע על המצב רוח ? אני לא בכיוון של כדורים אני רוצה משהו טבעי לא בגלל שיש לי בעיה שיש לי חרדה או דיכאון פשוט רוצה להגיד לשיא המצב באופן קבוע . ואני מחפש מאכלים שגורמים לזה באופן קבוע לכול החיים השאלה עד כמה באמתה שוקדל משפיע על הסרוטנין זה שהוא משפיע זה יודע השאלה עד כמה אם שווה לי להתאמץ ולקחת קוביה כול יום .. ?

אסי שאלתך מתאימה יותר לפורום של תזונה או אולי פסיכיאטריה. להתרשמותי הלא מבוססת (אני רק פסיכולוג קליני), הכמות המשוערת של סרטונין בשוקולד, אם בכלל, היא מזערית ולא משמעותית כחלופה לטיפול ואף לא למטרות העצמה ומניעה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה