מצב כלכלי קשה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/04/2014 | 18:31 | מאת: מישהי ..

שלום, הסיפור שלי הוא כך:אני בת 26 ,התארסתי בגיל מאוד צעיר(דבר שמקובל חברתית ממקום שממנו אני באה) לבחור מקסים שמבוגר ממני בכמה שנים טובות ,בהתחלה הכל היה ורוד ,הוא איש הייטק בכיר שמבוסס יחסית כלכלית . התחלנו לבנות בית , המשכנת"א אושרה , נסענו לחתום ואז אמרו לנו סליחה יש מישהו בכיר שאחראי על האיזור שלכם ( כפרים בצפון) שלא מאשר את כל הסכום, אתם תקבלו רבע (משהו כזה) . הבעיה היא שבעלי כבר סגר חוזים עם הקבלנים והתחילו לעבוד , ההוצאות גדלו בצורה משמעותית, ואז הבנק שלנו (חשבון משותף) הוריד את האשראי באופן מיידי(כי היו חריגות) ומאז התחיל הבלגן כל הצ'קים שבעלי חילק חזרו ,הגבלה ,עיכולים , ובעלי ביקש הלוואה ועוד הלוואה , ההורים והאחים שלו הלוו לנו סכומים יחסית גדוליםולמרות המצב התחתנו , את האמת בזמנו לא הבנתי עד כמה זה חמור . עכשיו אמרתי אוקי שנה ראשונה שניה אין מה לעשות צריך סבלנות כדי שנצא מהמצב .עכשיו אחרי חמש שנים עברנו גהינום , במיוחד מצד המשפחה שלו שהם מנצלים את החולשה הכלכלית שנו והעובדה שנתנו לנו כסף, מבחינתי הגיעו מים עד נפש שנינו עובדים במשרות מלאות ועדיין יש לנו סכום 750000 ש"ח שצריך להחזיר חוץ מהמשכנתא נשמע מאוד הזוי אבל זאת המציאות עם הבנקים אפשר להסתדר אבל המשפחה שלו הם לוחצים בצורה לא נורמלית ואין באפשרות שלנו לעשות כלום , ביקשנו לפני כמה חודשים דרך חברה מיחזור והגדלה למשכנת"א והיינו כל כך אופטיימים אבל לצערי הבנקים לא אישור עקב המצב שהיינו בו . עכשיו אנחנו בתהליך חדש עם חברה אחרת ואני מחכה כל דקה .. אני סובלת מחרדות מה יהיה אם לא יאשרו , כל הזמן בכי כאבי ראש אני בקושי יושנת שעתיים בלילה יש לנו תינוק שמאוד דואגים לו ולעתיד שלו , בעלי מנסה הכל כדי שנצא מהמצב , אבל אני איבדתי תקווה , המצב ביני לבין בעלי הדרדר במיוחד מהצד שלי , כל היום מסתובבת עם תחושות כעס עליו שהכניס אותנו למצב הזה הכאב הנפשי שלי התחיל להיות פיזי שאני לא יכולה לעמוד בזה , אנחנו משדרים עסקים כרגיל כלפי חוץ וכמעט אף אחד לא יודע , גם מי שידע (קרובי משפחה וחברים ) לא כל כך אכפת לו ,זאת אומרת אין להם מה לעשות .. וזהו המצב שלי מאוד לא פשוט ואני לא יודעת מה לעשות עם זה ):

למישהי.. הבעיות שאת מתארת מורכבות מכדי שניתן יהיה להתייחס להן בפורום זה. על פי תיאורך נראה שמדובר ב"מעגל שלילי" המסלים את עצמו. מצבכם הכלכלי משפיע, כצפוי ולמרבה הצער, על מצבכם הרגשי-זוגי והוא עצמו יתכן ןמחמיר מצבכם הכלכלי וחוזר חלילה. עניינית כדאי שתפני לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים ולו בשל עוצמת תגובותייך הרגשיות הקשות. כדי שלא להחמיר קשייך הכלכליים תוכלי להסתייע בשירותי הייעוץ-טיפול המוצעים על ידי קופות החולים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה