לחץ וחרדה..

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

01/04/2014 | 22:49 | מאת: מור

היי, בת 23 בחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מלחץ וחרדה משמעותיים בכול התחומים- עבודה, זוגיות , לימודים.. ברוב הפעמים אני כמעט ולא ישנה בלילות, חלשה מאןד גופנית, בלחץ מכול דבר קטן, בוכה הרבה פעמים. לא יודעת מה לעשות יותר אני פשוט מפחדת מה יהיה מחר.. אין לי חשק לשום דבר.. מה בדיוק יש לי? דיכאון? בבקשה עצה..

מור אי אפשר לקבוע אבחנה רק על פי תיאור בפורום. אבחנה מתאימה, בכל תחום רפואי ובודאי שגם בתחום הפסיכולוגי, מחייבת בדכ, בירור מפורט של התופעות (סימפטומים), עוצמתם, מקורן המשער וכד. מדברייך נראה שאת במצוקה נפשית משמעותית, בחצי השנה האחרונה, בין אם זה חרדה, או דכאון, או שילוב של שניהם. זה כשלעצמו מספיק ומצדיק שתיפני בהקדם לייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני, אם במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת או באופן פרטי. במסגרת הייעוץ הפסיכולוג יוכל להגדיר האבחנה של מצבך ובעיקר לסייע לך בכלים מתאימים כיצד להתמודד איתה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה