טראומת שריר הירך?!

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/03/2014 | 09:29 | מאת: ozi

שלום, לפני כשנה ביצעתי פעילות ספורטיבית (רכיבת שטח, אופניים). בשלב מסויים נהיה לי ממש קשה (עצירות מרובות, שריר הירך שעובד ממש חזק). אני בן 35, הייתי אז בכושר בינוני. מאז, חלה ירידה דרסטית וכאבים בתפקוד שריר הירך (בלבד!!) בשני הירכיים. בזמן מנוחה: עייפות של השריר, רצון לשבת (כאילו הסתובבתי "שעתיים" או כאילו אחרי מסע רגלי). בזמן פעילות ספורטיבית: מהר מאד מגיע למקסימום של השריר. בסוף הפעילות (אפילו קצרה) השריר נהיה קשה כמו עץ. בצעתי את כל הבדיקות האורטופדיות והנוירולוגיות, וכן בדיקות דם שונות. ניסיתי קצת רפואה משלימה ומדרסים. האם הגיוני וסביר, משהו שמישהו העלה, ששרירי הירך שלי עדיין במגננה כלשהי? כלומר, האם זה קשור לתחום הפסיכוסומטי? תודה

Ozi כאבים מכאבים שונים עלולים להיות ביטוי להתכווצויות הנובעות ממתח נפשי, אקוטי או מתמשך. הסימפטום הספציפי שאתה מתאר והימשכותו זמן כה רב לא מוכר לי, אף כי יתכן והוא אפשרי. מה מייעצים לך רופאיך באשר לסיבות האפשריות ?

29/03/2014 | 20:48 | מאת: ozi

הי, תודה על ההתייחסות. (הם עושים בדיקות, כמובן. מצד אחד, אני מאד מעריך את זה, כי הכאב הוא לעיני בלבד עד כה, ולמרות זאת אישרו לי אפילו MRI של כל שריר הירך. מצד שני, מאכזב לראות שאין כל כך התמקדות בתיאוריה/ ברציונל, בחשיבה מה יכול לגרום לכזאת תחושה. הם מנסים להתאים את הפגיעות המוכרות למדע- לכאב שלי, ולא ההיפך זו נקודה כואבת בפני עצמה, להיות ה"קוקו" היחיד שמרגיש, בלי שזה משתקף במשהו חיצוני) לענייננו, פשוט חשוב לי לדעת בוודאות שזה לא הכיוון הפסיכוסומטי, כי אז אני באמת מבזבז את הזמן ואת הכסף שלי על בדיקות ומרפאים שונים ומשונים. אז, מצד אחד הפונקציונליות של הכאב ושל השריר החשוב הזה, העובדה שזה קרה אחרי אירוע נקודתי והיציבות של הכאב אומרים לי שזו פגיעה גופנית. מצד שני, שריר הוא כן איבר שמושפע מלחצים נפשיים, ועוצמת הכאב כן משתנה מעת לעת (לא ששמתי לב שזה קשור למצב רוחי...), וכמובן, זה שלא מצאו כלום... בקיצור, אני מחפש אינדיקציה כלשהי/ תרגיל כלשהו שיתן לי כיוון. זה לא חכמה להתחיל את כל הטיפולים בעולם. זה סתם מתיש. תודה ושבוע טוב

01/04/2014 | 14:06 | מאת: ozi

הם עשו המון בדיקות (כולל MRI!!!) וממשיכים בבדיקות. לא ממש מוצאים אבחנה/תיאוריה. פשוט הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לקבל אינדיקציה כלשהי האם זה פסיכוסומטי, אע"פ שזה נשמע גופני ופונקציונלי מאד. מבחינתי, אינדיקציה זה מקרה דומה או תרגיל כלשהו (היפנוזה או הסחת דעת אחרת?? מישהו זרק לאויר גם את שיטת EMDR??). סתם להכנס לסדרת טיפולים זה לא חכמה, ויקר. המון תודה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה