זקוקה לעזרה!

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

21/01/2014 | 19:49 | מאת: עדי

שלום, ההודעה שלי קצת ארוכה ומפורטת אבל אשמח להתייחסות ולעזרה!!! אני בת 23 וסובלת מבעיות מסוימות שלאחרונה התגלו כבעיות שנובעות ממתח נפשי מצבטר. אני גרה עם הוריי ועם אחיי הגדולים שטרם התחתנו,בספק אם בכלל. האווירה בבית מאד קשה, מתוחה וסוערת כבר במשך שנים על רקע של בעיות בריאותיות במשפחה, (של אחיי הגדולים). לפני כ-5 שנים חוויתי פרידה מבן זוגי הראשון, האהבה הראשונה שלי. פרידה שלקחתי בצורה מאד קשה וטראומתית. התאבלתי על הבחור במשך 3 שנים לא הצלחתי להיפתח מבחינה רגשית כי אהבתי אותו מאד. עד לרגע זה הייתי בחורה בריאה בת 18,לפני צבא. בדיוק בתקופת הפרידה התחלתי לסבול מאלרגיה קשה שמתבטאת בנזלת כרונית תמידית! האלרגיה משבשת לי את החיים ופוגעת לי באיכות החיים. בעקבות האלרגיה אני אמורה לעבור ניתוח באף ליישור מחיצה וכדומה. בנוסף, התפתחו לי במשך השנים קשיי נשימה. התחלתי להשתמש במשאפים למרות שלא אובחנתי כאסמטית. לאחר הפרידה מהחבר התגייסתי מיד לצבא, גם שם חוויתי תקופות לא קלות, היה לי קשה מאד להסתגל למסגרת ולאנשים שבה. חודש לאחר שהשתחררתי מהצבא הכרתי את בן זוגי שאיתי כבר במשך שנתיים והתמודדתי עם מות סבאתי שנפטרה מסרטן, זו הפעם הראשונה בחיי שהתמודדתי עם מוות של מישהו קרוב ועברתי תקופה איומה. בקיצור, השנים האחרונות בחיי היו שנים מאד מורכבות וכיום אני סטודנטית שנה א', (התווסף לי לחץ ומתח נוסף לחיים.) כיום,מלבד האלרגיה וקוצר הנשימה, אני סובלת מבעיות נוספות כמו: רגישות ללקטוז, דלקות חוזרות בשתן בטווחים מאד קצרים והגרוע ביותר שאני נוטה לחלות לעיתים ממש דחופות. ניסיתי לחזק את המע' החיסונית שלי בכל דרך אפשרית שכוללת תוספים תזונתיים,צמחי מרפא, קפסולות וכדומה. ברצוני לדעת איך להתמודד עם המתח הנפשי שהצטבר עם השנים ? אני רוצה לחזור להיות בריאה כמו כל בחורה בגילי. תודה =]

עדי את בחורה צעירה הנמצאת במצוקה ומצפה בצדק רב, לחזור להיות בריאה.. אלא שלמרבה הצער אין פתרון מהיר וקיסמי לבעיה מורכבת וממושכת. הדרך להתמודד עם המתח הנפשי שאת מתארת הוא לא בעזרת צימחי מרפא ותוספים תזונתיים, אלא על ידי פנייה לייעוץ/טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים, או במסגרת קופת החולים אליה את משתייכת, או באופן פרטי. כבר אחרי כמה פגישות את עשוייה לחוש הקלה במתח ומצוקה שאת חשה וכן גם לרכוש כלים להתמודדות יעילה עם הקשיים שאת מתארת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה