חרדה מניתוח

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/12/2013 | 07:28 | מאת: מרקו

שלום דר, נמצא לפני שנה ממש במקרה בעיה באחת במסתמים בלב .. ברמה בינוני עד קשה. כרגע אני במעקב צמוד בבית חולים במחלקת קרדיולוגיה . לתקן את המסתם מתי שאני אצטרך זה רק פוצדורה ניתוחית . אני שנה סובל מחרדות אימים האיכות חיים שלי נהרסה , אני מרגיש כמו בחלום בלהות.. כול המחשבה הזאת לגבי ניתוח מכניסה אותי ללחץ!! למרות שהיום אפשר לעשות את הניתוח עם חתך זעיר פולשני... מנתחי לב הרגיעו אותי מס פעמים הייתי בטיפול פסכולוגי עי פסיכולוגית רפואית זה עזר לי נקודתית ... החרדות באות והולכות ממני כול יום אני חושב על הבעיה הזאת בלב..!! כדורים פסיכיאטרים אני לא מעונין לקחת.. רציתי לשאול איך אני יכול להתגבר על התחושות והמחשבות האלו,?? נכון להרגע אני לא צריך שום ניתוח רק מעקב צמוד!! תודה מרקו

מרקו חרדתך מובנת וציפייתך לעזרה, אנושית. אך שאלתך קצת מפתיעה.. האמנם אתה חושב שבמקום שבו טיפול פסיכולוגי לא הועיל, כשמכדורים אתה נמנע, עצה בפורום תעזור לך להתגבר על חרדתך העזה והממושכת ?! גם אם טיפול מסוים לא הועיל מספיק, יש אפשרות שהתקשית לשתף פעולה או להתמיד בו, או שהוא לא היה מתאים עבורך ולכן כדאי שתמצא מטפל/פסיכולוג אחר, כדי לקבל טיפול שיתכן וסביר שמתאים לך ולבעייתך יותר. רצוי טיפול בגישה התנהגותית קוגניטיבית, בשילוב עם היפנוזה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה