שלום, חייבת עזרה בדחיפות.

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

21/12/2013 | 01:29 | מאת: שקד

שלום ד"ר שמי שקד, אני בת 18. אני סובלת מחרדות כבר מגיל 9 ... חרדה שמה אחלה במשהו מסוכן. בכל פעם שיש לי כאב אמיתי, פיזי - אני נכנסת לחרדה איומה, כאילו שקשה לי לנשום, רעד וגמגום. זה קורה לי הכי הרבה כשיש לי המון לחץ על הבטן (מאוכל ועוד) ההורים שלי כבר מתוסכלים, גם אחיותיי. לפני שנתיים הייתי במצב גרוע יותר, הייתי בהתקפי חרדה נוראים. היום זה חזר ... בבקשה, אני לא רוצה את זה בחיי. אני רוצה להיות נורמלית ושההורים שלי או אנשים אחרים לא יסתכלו עלי כאילו אני לא בסדר. החרדה שלי נגרמת מהפחד לחלות, הפחד מהמוות. זה הורס לי את החיים. הכי חשוב שאדע איך להרגיע את עצמי כשאני בהתקף, אני חוששת כי מדובר בהיפוכונדריה ... בשביל זה צריך כמובן פסיכיאטר ... ואני פשוט לא רוצה ליטול כדורים. אני רוצה להיות כמו כולם. תבין, הורי לא עוזרים בכלל, הם אפילו מגבירים לי את הבעיה - הם צורחים עלי שאני מטומטמת, ולא עוזרים להרגיע אותי. המוצא היחיד שלי הוא כאן. אשמח לקבל טיפים להרגעה עצמית, כי זה הכי חשוב לי! המון תודה.

לשקד, נראה שאת אכן סובלת מהיפוכונדריה. תופעה חרדתית די שכיחה וניתנת לטיפול. אך כמצופה זה מחייב בדרך כלל טיפול פסיכולוגי ובמקרים קשים במיוחד גם סיוע תרופתי. למרות שאת סובלת מזה מגיל 9, אפשר בהחלט לעזור לך. יתכן וסביר שגם ללא כדורים. אך בשביל זה, כאמור, כדאי שבתיאום עם הורייך ( אלא אם כבר עברת את גיל 18), תפני לפסיכולוג מתאים או במסגרת קופת החולים אליה אתם משתייכים (טלפני למוקד של הקופה והציגי בעייתך), או באופן פרטי. לאור התמשכות בעייתך, אני מסופק עד כמה טיפים יספיקו כדי להקל על בעייתך, אך תוכלי לקבל טיפים, בעמוד זה מצד ימין למטה, תחת הכותרת טיפים לגולשים, או באתר של דר ברוך אליצור (חפשי בגוגל).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה