דפיקות לב בכל הגוף

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/12/2013 | 16:12 | מאת: פיני

שלום אשמח לעזרתיכם בנושא מסויים. אני בן 25. בדר"כ בריא. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש את דפיקות הלב שלי. בהתחלה זה ליווה גם בלחץ דם גבוה וטיקים פנים(פעם בעין, פעם במצח מתחלף כזה). אך לאחר מכן לחץ הדם התייצב. והוא נע בין 80/135. אך את הטיקים יש מדי פעם ואני עדיין מרגיש דפיקות לב בכל הגוף. עברתי בדיקת אקו, בדיקת הולטר לב וכליות. בדיקת דם. בלוטת התריס. הכל תקין. אני כרגע מחכה לתוצאות איסוף שתן שעשיתי. ההרגשה עצמה היא שאני מרגיש את הדופק שלי בכל הגוף ובמקביל אני מרגיש את הגוף שלי זז ביחד עם הדופק, מן רעידות כאלה. בנוסף שאני מחייך או מכווץ את שרירי האף כלפי מעלה אני מרגיש את השרירים שלי בפנים רועדים/קופצים לאחר כמה שניות. עברתי גם בדיקה ע"י ניורולוג שמסר שהכל תקין ושהסברתי לו לגבי כך שהלחיים שלי רועדות לאחר מספר שניות שאני מחייך הוא מסר שזה "עצבים" והוא המליץ לי לקחת כדורי הרגעה טבעיים "קלמנבין" אם אתה מכיר. בכל מקרה התחושה עצמה לא נעימה כלל. אני מרגיש את הגוף שלי זז במיוחד שאני נמצא במצב סטטי כמו לפני שינה. אם אני שם משהו על הבטן אז אני רואה את זה קופץ יחד עם פעימות הלב שלי. אני אפילו רואה ומרגיש את הדופק בכף היד שלי. אומר כי יכול להיות שזה מכיוון שאני נמצא אולי בתקופה לחוצה. אני גם סטודנט וגב עובד. אך עשיתי ת זה במשך שנתיים ולא הרגשתי משהו חריג. כן הוסיף כי עברתי לעבודה חדשה לפני חודשיים. לא ברור לי האם מדובר במשהו פיזי או במשהו נפשי. ואם שהו נפשי אז מה? מה יכול לגרום להרגשה כזאת? אשמח לעזרתיכם בנושא. תודה !!!

פיני פעלת נכון בכך שפנית תחילה לבירור ושלילה של גורם ביולוגי-רפואי אפשרי לסימפטומים שאתה מתאר. מדבריך עולה שאפשרות זו נשללה כנראה על ידי הרופאים אליה פנית. מה שמותיר את ההסבר הריגשי-נפשי כהסבר הרלבנטי. הסימפטום שאתה מתאר עלול בהחלט לנבוע ממתח ולחץ גלויים אותם אתה שולל, לכאורה אך גם מגורמי מתח סמוי המתעורר מסיבות ריגשיות שונות ולא מודעות ואשר ראוי לברר מהותן ולטפל בהן על ידי פנייה לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה