דרך לשינוי מקצוע ולחץ בחירה!

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/12/2013 | 01:54 | מאת: עומר

עבדתי במשך שני עד גיל 40 בנוראה בהצלחה רבה. בשלב מסויים דווקא בגלל כישורי הורבלים עברתי לתחום עיסקי מכניס יותר במסגרת שיווק פרויקט בהצלחה גם. התנאים יצרו מצב בו נאלצתי לקחת בפועל עבודה מורכבת יותר שכרוכה במעקב על תהליך שלם שכרוך לא רק במכירה ושווק אלא בהליכים בצועיים הנובעים מהעסק במידה מסוימת בעל כורחי. התוצאה עכשיו שכמעט 4 שנים אני מוצא עצמי מולחץ בהליכים עם לקוחות ואנשים במסגרת שכלל לא בחרתי בה !!! אין לי בעיה תפקודית מול האנשים אבל הלחץ נוראי וזה גוזל ממני כוחות עד רמת חרדה פנימית כאשר אני מזהה שזה פוגע ביגולת שלי לחיות באיזון ! מכלה משאבים לחיים מאוזנים. האופציה לצאת מהמצב לא ממש אפרטיבית היא תגרור לחץ גדול יותר מהמשבר שיווצר בעצם העזיבה זה יחזור לי. קבלתי את זה אחרי התיעציות עם יועץ עיסקי הבחירה וידיעת ההמצב והלטרנטיבות רק הכבידו עלי. מצאתיפתרון זמני צמצום והדהית פעולות כדי לא להעמיס על עצמי דברים חוץ מטיפול בחלק שמכביד. ה פתרון זמני אבל מרגיש שזה לא יכול להמשיך כפתרון אמיתי! האין מוצא כבירה היא מלחיצה! בשכל ברור לי שזה הכי נכון לא מקבל את זה! היתי רוצה לעבור לעיסוק. שאינו במסגרת כזו אלא יותר הוראתי כבעבר לא הליכים ופצרון בעיות אלא השכלה ידע והתרחבות הנפש. אני מפחד לעשות מעד דרסטי שתוצאתו תצור רק לחץ נוסף וזה משתק . מה העצה שניתן לעוץ?

לעומר כבעל כישורים ורבליים, כדבריך, הייתי מייעץ לך לעשות הגהות על מה שאתה כותב/מקליד ולו כדי שאילו שאתה מחפש עצתם יוכלו להבין ביתר קלות ובהירות למה אתה מתכוון. באותה רוח ולשאלתך המהותית , הייתי מייעץ לך שלא תסתפק במספר שורות בלבד בפורום, כדי לתאר מצב כה מורכב ולצפות לעצה העלולה להיות שיטחית ביותר, בשל מגבלות התיאור בפורום. כיון שכבר התייעצת עם יועץ עסקי ואני מאמין שאתה עצמך מבין, כעולה מדבריך, שעליך לצמצם גורמי הלחץ אליהם אתה חשוף, הרי שיתכן ומדובר בתגובתך הריגשית-סובייקטיבית הנוטה לחוש לחצים כלחץ משתק. לעניין זה, נראה שכדאי יהיה לפנות ולו לייעוץ קצר מועד וממוקד אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה