טיפול בשקרים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/11/2013 | 09:25 | מאת: מייט

שלום אני נשואה טריה (פחות משנה) מערכת היחסים שלי במצב בעייתי מאחר ואני נשואה לאדם שהוא שקרן , (לא נכנסת להגדרות פתולוגיות ולכן אמנע משימוש במושג "שקרן כרוני":)). בתחילה היה נראה כי השקרים הם מתוך מקום של רושם, דחיקה לפינה, חשש מכך שאעזוב אותו (ניסיתי למצוא איפה אני מלחיצה ודוחקת לפינה) אך עם הזמן הבנתי כי הוא משקר גם כשאין צורך , ובטח שלא רק לי (הגזמה בסיפורים בעיקר והמצאות של סיפורים לצורך ציור של "עולם ורוד") . אחד התנאים שלי להמשך הקשר היה ללכת לטיפול, לאחר כמה חודשים של טיפול אצל פסיכולוגית גיליתי שגם אצלה היה מספר שקרים ומסלף אמיתות.כך שהטיפול הופסק (ביוזמתו בטענה שהיא לא עוזרת לו - אחרי שכל השקרים התגלו). אני מניחה כי יש הרבה סיבות פסיכולוגיות שמקורן בילדות שגורמות לכך אך השאלה שלי היא בעיקר האם הדבר ניתן לטיפול. מאחר ואני נמצאת בצומת דרכים מעט לפני פירוק החבילה. (קשה מאוד לגרום לו להזיז עצמו לטיפול - דוחה מציאת מטפל חדש כבר משהו כמו 4 חודשים - עם זאת שהוא מודע לבעיה). תודה רבה

מייט ? בעייתך אכן מורכבת וקשה. שקרנות מהסוג שאת מתארת עשויה לנבוע מסיבות שונות. הבשורות הטובות הן שהבעיה ניתנת לטיפול פסיכולוגי. הבשורות הפחות טובות אולי הן שהצלחת הטיפול מותנית במוטיבציה ברורה ומלאה של המטופל, הטיפול אינו קצר בד"כ והצלחתו אינה מובטחת. לערכתי, עלייך לעמוד על כך שיפנה לאלתר לטיפול (רצוי אף שתשתתפי ולו בחלק מהפגישות) ואם יעמוד בסירובו או חמקנותו מפנייה לטיפול. יתכן ותאלצי להסיק את המסקנות המתבקשות.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה