בחילה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

24/11/2013 | 16:21 | מאת: אני

שלום לד"ר מאיר נעמן, לפני שנתיים כמעט התחילה אצלי בחילה קלה ולא מוסברת, שלא עברה ועם הזמן התחזקה. לאחר כמה זמן נזכרתי ששבוע וחצי לפני שהבחילה התחילה חוויתי תאונה, לכן התחלתי לבדוק את הנושא, עברתי המון בדיקות רופאים וכלום לא עזר שום דבר לא מצא את הסיבה לבחילה. הבחילות רק הלכו והתחזקו, וככה גם באו הפחדים והחרדות, בהתחלה פחדים רק מהבחילה עצמה, ואחרי זה פחדים להקיא בחוץ, ואחרי זה פחדים יותר גדולים וכללים שכבר לא קשורים לבחילה, אבל היא בעצם התחילה את הכל. ירדתי הרבה במשקל, נסגרתי הרבה בבית, ובעיקר פחדתי, שזה לא יגמר ולא יעבור.. היום שנתיים אחרי אני מרגיש יותר טוב, עליתי חזרה במשקל, אבל עדיין יש בי את הפחד מהבחילה שחוזרת לפעמים, אני לא אוכל בכיף, וכל הזמן חושב על הבחילה והפחדים שלי, אני חושב שכל זה פסכילוגי, אך איך בעצם נוצרת בגוף בחילה ממשהו רגשי ולמה זה קורה ומה ניתן לעשות ? תודה רבה !

ל-אני כיון שבדיקותיך שללו סיבות ביולוגיות רפואיות ולאור תיאורך, באשר להתהוות הבעיה, אני נוטה להסכים איתך שמדובר קורב לודאי בסיבות פסיכולוגיות. על פניו ובאופן שכיח למדי, תחושות שנחוו בעת טראומה נוטות להתקבע בזיכרון וגירויים אסוציאטיביים המגרים זיכרון הטראומה יש והם "גוררים" אתם גם את התחושות הנילוות ובמקרה שלך את הבחילה. מניסיוני טיפול בהיפנוזה עשוי להיות מתאים ויעיל ביותר, להכחדת תחושת הבחילה המותנית.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה