הקשבה פנימית והחלטה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/11/2013 | 06:57 | מאת: ארי

אני נמצא במצב פרדוקסלי אני מרגיש שמרבית המרכיבים של איכות חיי מצוינים הרגשה יעגיםם רווחה כלכלית סבירה מודעות עצמית ושליטה בזמן והתפתחות ביחס לגילי. עשיתי דרך במהל 40 שנים כחלק מהבנית זמן לכתיבה ויצירה עצמית שהחלטץי לקדם יש ספיחים בשולי עבוה עצמאית שנטלתי על עצמי לפני מספר שנים שמסרב להסתיים גורמים אוביקטיביים בלתי תלויים בי. לכאורה אני נדרש ללא הרבה זמן טכנית אבל הפגיעה באיכות ההרגשה מסוג הפעילות הזו פוגע ומפר את ההרגש הפנימי של מה שאני מפתח! כמה שאני משקיע בהפרדה נפשית זה לא עוזר זה ממש הופך למיטרד ותחושה של עכוב. מצד שנייש בי רגש חובה ואמינות להתחיבות! המצב הזה יוצר הרגשה של העדר זרימה כמו גז וברקס בנהיגה! משיקולים ממש פרקטים של פתרונות להנתקות מהמחויבות הישנה המשכה הוא עדין הפתרון הכי חסכני בזמן ומשאבים. אלא שזה נוטל ממני משאבים הרבה יותר גדולים נפשית! אני מזהה שזה מעורר בי התנגדות וסוג של לחץ סמוי! רציונלית אני פועל נכון נפשית מתוסכל וזה פוגע בהתנהחות הרגשית שלי כלומר המאבק בין הרצון להתנתק וכניסה למרחב חדש שנבנה. המצב מתסכל ואני משתדל לעבד אותו שוב ושוב בראיה הקפית של פרופורציה הקשבה לתגובות שלי בפנים ומיתטנם זה עדין מרגיש מתסכל! גם. ההכרה שיש לקבל מצבים מתסכלים לא מפונמת עד תום! הקונפחיקט המלייץ בין לסבול ממה שיש לעומת קטיעה וההשלכות שלה בצורה שוהה שבעצם לא ממש תשיג את היעד והעדר יכולת למצוא פתרון "סופי" כאשר אני כל העת שואל אם יש מומחה שיכול ליעעץ לי על פתרון עיסקי שיציע מניסיונו דרך לסיום המחויבות שיוצרת את הקושי שלי !? כל החלטה חיצונית לאפותרת את המרכיב המתסכל! זה הגורם שיוצר את הלחץ הסמוי ואי מציאת פתרון כאשר אני משער שיתכן שמשהו מנוסה יכול הקלות לעזור מאוד מקשה עלי! הרי תמיד אןמרים תתיעץ יש מבינים יותר ואני לא מצליחלמצוא את הפריצה הזו לעזרה! הדבר יוצר את הלחץ הבלתי נסבל מתחת לפני השטח והזמן רק מגבירו . לא מוצא שאלה אלא מבקש עצת חכם תודה משהו שאולי איני רואה בבהירות! תודה

ארי לצערי ועם כל הרצון הטוב, לא רק אתה לא מוצא את השאלה שבדבריך, אלא גם אני. עצתי לך, נסה לארגן דבריך בצורה תמציתית וברורה יותר, ובמקביל או במקום, כדאי שתשקול פנייה לייעוץ מקצועי מלא, אצל פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה