האם זהו סטרס?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

31/10/2013 | 13:06 | מאת: מיכל

שלום בת 29 בריאה בדרך כלל בזוגיות +כלב ועבודה לא מלחיצה כלל אני מוצאת את עצמי בלחץ מהדברים השגרתיים של היום יום אם זוגי עובד מאוחר ואני צריכה להגיע הביתה להוציא את הכלב וגם תיככנתי לבצע מטלות בית אני ממש בלחץ ומרגישה את זה בבטן וחושבת כל היום איך אעשה ומה מתי עד הרגע שאני מגיעה הביתה אני גם מדיימנת לפעמים השתלשלות אירועים וזה תמיד עם הסוף הכי רע שיכול להיות אני לא מרגישה דופק זיעה וכו אלא ממש מועקה "מהבטן" העניין הוא שאני מבינה שאין לי מה להיות בלחץ ומסתכלת על הדברים בצורה מאוד שקולה כאילו מהצד אבל עדיין מוצאת את עצמי פשוט ברגשות שאין לי יכולת לשלוט עליהם מה עליי לעשות כדי להתמודד עם הרגש?

מיכל לרוב רגישותנו ורגשותינו נובעים ממקורות מוקדמים ופחות מודעים מאשר הסיבות הגלויות, האובייקטיביות והמודעות. לכן, יש וזה נראה, לעיתים די קרובות, שההגיון והרגש מושפעים ופועלים במסלולים שונים. כדי להתגבר על פער זה, או כפי שאת כותבת להתמודד עם הרגש, להבינו ולהתמודד איתו בהצלחה, יש צורך בסיוע מקצועי טיפולי על ידי פסיכולוג קליני מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה