מצוקה נפשית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/10/2013 | 19:20 | מאת: מותשת

שלום, לפני כשנה התחלתי לעבוד במקום עבודה תובעני מאוד ומלחיץ. כמות המשימות שלי הולכת וגדלה ותוחלת העבודה שלי משתנה באופן תדיר למעשה, עברתי שלוש פאזות מתחילת עבודתי. התחלתי לקחת רסיטל לפני כ-4 שנים, עברתי לויפקס לפני כשנתיים ולפני כחודשיים הפסקתי טיפול תרופתי, בהתייעצות עם רופא פסיכיאטר, פסיכולוגית ורופאת משפחה. אני נקראת תכופות לשיחה על פשלות מרובות בעבודה, וחוסר התאמה אישיותית למקום העבודה. גם בחיים האישיים אני עוברת מהלכים מאוד מלחיצים- בן זוג חדש איתו אני גרה, קושי כלכלי וכן לחץ הנובע מלחצים כלכליים, בריאותיים ואחרים שעוברים על אימי. בימים האחרונים אני מתקשה לישון ואפילו פיתחתי שפעת המלווה בחום ותשישות. אני סובלת ממחשבות טורדניות, חשש מכישלון בעבודה ודאגות לגבי העתיד. כיצד עליי להתמודד כעת, האם לחזור לקחת את הויפקס או שמספיק לעבוד על טכניקות להפחתת לחץ באמצעים שהמלצת לאחרים בפורום. אני מעדיפה לא להתחיל ייעוץ פסיכולוגי בשל ההשקעה הכספית הנדרשת אך במידה ואין מוצא אחר אשמח לשמוע מה האופציות שלי. תודה.

למותשת גם להתשה יש מימד אובייקטיבי - העומס המצטבר המעשי של משימות, שינויים ולחצים והמימד הסובייקטיבי - תחושות , תפיסות ורגישות אישית. על פניו נראה שעלייך להפחית לחצייך במישור האובייקטיבי, ככל שתוכלי וכן ואולי אף בעיקר לטפל באופן מקצועי, על ידי טיפול פסיכולוגי מתאים, בבעיותייך הריגשיות. על פי תיאורך וההיסטוריה התרופתית שציינת נראה לי שעצות וטיפים מהפורום לא יספיקו וכאמור כדאי שתפני לקבלת טיפול פסיכולוגי מתאים. להקלת העלות הכספית את יכולה להסתייע בשירותי הייעוץ/טיפול הטובים של קופת החולים אליה את שייכת.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה