מתלבטת לגבי טיפול....

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/03/2009 | 12:46 | מאת: מיטל

היי, אני סובלת מחרדה (בריאותית) לפני כחמש שנים סבלתי מהתקפי חרדה קשים של פחד לצאת מהבית וכוו (מבעיית ורטיגו שיש לי) לקח לי כשנתיים להתאפס על עצמי ולהתחיל לחיות מבלי לחשוש ולהפסיק לחשוב כל היום שמא זה יקרה שוב. לפני כחצי שנה התחלתי טיפול קוגנטיבי התנהגותי ע"מ להצליח להתגבר על מכשול של הזוגיות שהוא היחיד שאני עדיין חרדה ממנו. ובאמת הצלחתי לצאת עם משהו לדייט פעמיים עם כל החרדות שבנושא, ואז המטלפת שלי לאחר כחודש של טיפול נסעה לטיול של כחודשיים , הייתי בטוחה שאני בסדר אבל לאור כל מיני דברים שהתרחשו במשפחתי (אחותי לא הרגישה טוב והלחיצה אותנו מאוד) התחילו לי שוב התקפי החרדה שבהתחלה הסתתרו תחת הרגשה לא טובה שהיתה לי הייתי בטוחה שזה כאבי גב חזה, חולשה, כאבי ראש עשיתי בדיקות דם והכל טוב, ואז נפל לי האסימון שזה בעצם התקף חרדה, חזרתי עכשיו לטיפול אצל המטפלת ההתנהגותית קוגנטיבית שלי, ואנחנו עובדות על המחשבה שלי, אבל לא קורה דבר אני פשוט לא מצליחה לשלוט על המחשבות ואני שטה איתם בעיקר בבוקר (כל בוקר אני קמה עם כל השרירים תפוסים בחילה חיוורון צרידות וכל הנסיעה לעבודה מלווה בחרדה עצומה ולעיתים גם בהתקף חרדה רק בשעות הצהריים התחושה נרגעת ואני חוזרת לעצמי), אני כבר ממש מפחדת לנסוע ברכב לבד שמא זה יקרה לי שוב פעם (הרי כבר קרה לי מס' פעמים שחטפתי התקף חרדה שבו עצרתי בצד נשמתי ועשיתי את מה שלימדו אותי, אבל אח"כ אני כ"כ תשושה והגוף שלי רועד ואני כ":כ עייפה מההילחמות בגוף של עצמי!) אני מרגישה שאני צריכה משהו להרגעה כי אני מרגישה שבמצב הזה אני אשאר ככה עוד הרבה זמן, אני עושה דיקור סיני והרופא הסיני שלי המליץ לי על צמחי מרפא לחרדות, האם זה יכול לעזור? ובכלל מה אתה מציע לי לעשות? והאם לחשוב על כדורים? תודה.

מיטל, גם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי עשוי לקחת..זמן לא קצר. הדבר מותנה, כמובן, גם בעוצמת הסימפטומים, מישכם, שכיחותם וכד'. אני מסופק אם "צמחי המרפא" (?) אכן יספיקו, אך התייעצי עם המטפלת שלך הן לגביהם והן לגבי האפשרות או ההכרח ( מותנה בעוצמת הסימפטומים החרדתיים, וסבלך הסובייקטיבי), להסתייע גם בטיפול תרופתי משלים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה