הפרעות חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/07/2005 | 14:53 | מאת: איציק

שלום דוקטור, אני בן 30 וכבר מזה מספר חודשים אני סובל מהפרעות חרדה ברמת חומרה משתנה. בעבר לא היו לי שום בעיות, והמצב הנוכחי לא התחיל כתוצאה מאיזו שהיא טראומה גדולה מדי, אלא מוירוס פשוט באוזן שגרם לי למספר שבועות תחושה של חוסר שיווי משקל וסחרחורות (זה לא היה רק מחרדה - זה אושש בבדיקות רפואיות). כדאי גם לציין שאני אדם שלוקח את החיים בקלות, לא לחוץ, לא מתוח, ואין לי כרגע שום דבר "על הראש" שאמור לגרום לתופעות כאלו. בכל מקרה, החרדה מתבטאת בתקופות ה"רעות" במעין "קלות-ראש" בעורף ותחושה שאני עומד להתעלף (ולפעמים גם תחושת בחילה וחולשה). כאשר החשש שלי הוא להתעלף כשיש אנשים אחרים בסביבה (כאילו חשש מלעשות "סצנה"...), ולכן אני מרגיש יותר בטוח ונוח בבית או עם אנשים מוכרים (למרות שאני ממש לא ביישן מטבעי). יש לציין שלא התעלפתי או הקאתי בפועל. בנוסף אין לי ספק שמבחינה פיזית אין לי שום בעיה עכשיו (עשיתי בדיקות). בנוסף חויתי גם התקפי פאניקה ספורים, כאשר רובם התפתחו בסיטואציות חברתיות בעבודה, למרות שגם היו מקרים של התקף ממש ללא סיבה כלשהי. למרות כל זה, אני ממשיך לחיות את חיי בצורה יחסית רגילה, הולך לעבודה, לאירועים חברתיים, יוזם פעילויות ולמעשה משתדל לא להימנע משום פעילות גם בימים הקשים. למרות שיש לציין שלעיתים החרדה כן מונעת ממני דברים מסוימים. אני מצליח מדי פעם להגיע למצב טוב שבו אני לא מרגיש שום בעיה במשך מספר שבועות, אבל אז פתאום מגיע איזה התקף והורס את הכל. עד עכשיו נמנעתי מטיפול (פסיכולוגי או תרופתי) כי מהניסיון האישי שלי ככל שאני מתעסק עם זה יותר כך אני נהיה יותר חרד. אני חושש שטיפול פסיכולוגי רק יחמיר את הבעיה. ולגבי תרופות, אני חושש ממעגל ההתמכרות שרבים מספרים עליו גם בפורומים אלו. אני כמובן גם חושש במידה מסוימת מהסטיגמה הכרוכה בדבר. האם אתה חושב שהגיע הזמן להתייעץ עם מקצוען? או שאולי ניתן להתמודד לבד בעזרת גישה חיובית של אי-הימנעות מפעילויות, לקיחת יוזמה והמשך החיים כרגיל? והאם המצב שאני מתאר מחייב לקיחת תרופות מסוימות או שלאו דווקא? תודה, איציק

31/07/2005 | 19:15 | מאת: רותם

איציק, יכול להיות שתחושת הסחרחורת וחוסר שיווי המשקל ערערו אצלך את הביטחון העצמי וגרמו לך להרגיש פתאם תלוי באחרים וחסר אונים. אתה חייב להפנים את העובדה שחזרת לעצמך, זהו זה הוירוס נעלם ואין כרגע שום סיבה פיזית להתקפי חרדה או פאניקה. הסימפטומים שהזכרת נשמעים כמו חרדה חברתית / חרדת ביצוע בנוכחות קהל לכן אולי בכל זאת כדאי שתשקול ייעוץ קצר אצל פסיכותראפיסט שיסייע לך לחזק את תדמיתך ואת הביטחון העצמי שלך ובכך תשתחרר מהחרדות.

02/08/2005 | 00:31 | מאת: נטע

איציק שלום רציתי להגיד לך שמה שתיארת דומה להפליא לתחושות שיש לי... גם אני בדיוק בדילמה ש"זה תיכף יעבור" לבין "יאללה, אולי כדאי לקחת תרופות"... נטע

05/08/2005 | 14:28 | מאת: איציק

אני בעצם קבעתי לעצמי איזשהו "דד-ליין" של חצי שנה, ואמרתי שאם זה לא יעבור עד אז אני אחפש טיפול מקצועי (והתאריך הוא בעוד כחודש מהיום...). בכל מקרה, אני די חושש מכניסה לטיפול גם תרופתי וגם פסיכולוגי. לגבי תרופות - יש כאלו שמאוד מרוצים ואומרים שזה החזיר להם את החיים בחזרה. מצד שני יש כאלו שלאחר לקיחת תרופות צריכים להגדיל מינונים ובעצם מתמכרים לאותם תרופות ולא יכולים לחיות אפילו יום אחד בלעדיהן. לגבי פסיכולוג/פסיכיאטר - הדרך הכי טובה שאני מכיר להתמודדות עם חרדה היא פשוט להתעלם ממנה ולחיות כרגיל, לא להימנע משום מצב שגורם חרדה, אלא להתמודד. אני חושש שייעוץ פסיכולוגי רק יחמיר את המצב כי בעצם זה בדיוק ההפך מהתעלמות... בכל מקרה, אני מקווה שהרופא האחראי על הפורום כאן, יענה כבר..

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה